Zijn mentale gezondheid en burnout gerelateerd?

mentale gezondheid

Zijn mentale gezondheidsproblemen en burnout met elkaar verbonden?

Laten we eerst en vooral even verhelderen dat voor onze doeleinden “mentale gezondheid” verwijst naar de mogelijkheid om innerlijke vrede, helderheid en een gevoel van stabiliteit in deze chaotische wereld te ervaren. In dit geval wanneer we het over mentale gezondheid hebben, praten we dus niet over de geestesstoornissen en gevoelsstoornissen maar over het bewustzijn dat komt door je in controle te voelen en energiek te zijn over het leven.

Dat gezegd zijnde is onze mentale gezondheid absoluut verbonden met onze ervaringen van burnout. Wanneer we overweldigd en overwerkt zijn, zijn we niet in staat om vol zelfvertrouwen en vrede rond te lopen – wat onze mentale gezondheid beïnvloedt. Vermoeidheid en burnout verhogen de kans om problemen zoals angststoornis of depressie te ervaren – deze zijn soms gevolgen van het hoofdprobleem, burnout.

Daarom is het enorm belangrijk om burnout te voorkomen en herstellen wanneer je beseft dat het gebeurt.

Onze mentale gezondheid behouden is geen luxe, het is een noodzaak! Doen wat nodig is om onszelf klaar te stomen voor succes is noodzakelijk voor ons welzijn.

Van de meest simpele gezondheidsstandaarden:

  • Een goede nachtrust
  • Gezond eten
  • Bewegen
  • Een doel in het leven hebben
  • Gezonde relaties onderhouden

Tot de meer gesofisticeerde mentale gezondheidsondersteuningen:

  • Zelfzorg
  • Acties delegeren
  • Afleiding verwijderen
  • Schermtijd beperken
  • Cafeïne en andere schadelijke middelen verminderen

Het is noodzakelijk om onze mentale gezondheid te beschermen en onze vaardigheden om onszelf klaar te stomen voor succes in te zetten.

mentale gezondheidOnze mentale gezondheid beschermen zou een basisprioriteit moeten zijn bij alle keuzes die we maken. Deze vaardigheden aanleren aan familie is essentieel om goed functionerende relaties te behouden.

Hoe zou jij je mentale gezondheid beoordelen? Heb je een verbintenis opgemerkt tussen depressie en het gevoel van burnout? Heb je opgemerkt dat burnout het moeilijk maakt om je omgangsmechanismen in te zetten die in normale omstandigheden ervoor zorgen dat je pijn wordt beperkt?

Hoe weet je het verschil tussen situatie-gebonden mentale gezondheidsproblemen en problemen die misschien diepere ondersteuning vragen?

Houd dit in je achterhoofd:

Situatie-gebonden depressie wordt meestal veroorzaakt door een kortstondig probleem dat een natuurlijke impact heeft gehad op ons gezien de situatie. Bunrout vermindert onze omgangsmechanismen en verhoogt de symptomen van situatie-gebonden depressie en angststoornis. Dit betekent dat onze depressie en angst zullen lijden onder de vermindering van vermoeidheid en burnout. Hoe beter je je fysiek voelt, hoe beter je je mentaal voelt.

Als je serieuze stappen hebt ondernomen om je vermoeidheid en burnout te overwinnen en je nog steeds enorm zwaar of angstig voelt is het misschien tijd om een mentale gezondheidsspecialist te consulteren om er zeker van te zijn dat je noden worden vervuld op alle mogelijke manieren.

Onze algemene mentale gezondheid is diep verbonden met de algehele optimale gezondheid. Hoe meer we ingesteld zijn om gezond en gelukkig te leven, hoe makkelijker het is om gezonde gedachten te verzekeren en situatie-gebonden depressie en angsten te vermijden. Dit is een grote reden waarom het zo noodzakelijk is om je gezondheid op de eerste plaats te zetten en beslissingen te nemen om burnout en vermoeidheid te vermijden.

Zorg jij goed genoeg voor jezelf? Doe hier de test!

>