Zijn managers de oorzaak van burn-outs?

Zijn managers de oorzaak van burn-out?

In een artikel in de tijd gaf Hans Wilmots (CEO van het advieskantoor BDO) zijn visie op wat burn-out in veel bedrijven veroorzaakt.

Zijn managers de oorzaak van burn-out?

Origineel artikel De Tijd: https://goo.gl/7GwTVX

Hoewel ik hem in veel van zijn uitspraken volg, heb ik er ook wel wat toevoegingen aan. Het is niet alleen het haantjesgedrag van de managers dat spanningen veroorzaakt, maar dikwijls zijn we als werknemer hier ook wel wat schuldig aan.

Volgens mij houden we de situatie in stand door niet op tijd onze mond open te trekken. Natuurlijk, je moet niet grof worden. Maar volgens mij kan je best een opmerking maken wanneer je met teveel werk opgescheept wordt. Of wanneer je manager met jouw pluimen gaat lopen.​

In sommige gevallen zul je tegenwind krijgen, maar volhouden is hier de boodschap...

Ik plaats dit onder de noemer 'assertiviteit'. Je hoeft niet over je heen te laten lopen. Wanneer er iets is dat je niet aanstaat mag en kan je dit altijd benoemen. Komt er een conflict, dan kan je bemiddeling vragen. Dit zijn allemaal dingen die je zelf in de hand hebt.

Gebeurt er uiteindelijk niets met je klacht of opmerking, dan kan je de procedure herhalen, je erbij neerleggen, of je conclusies trekken.​ Dit klinkt misschien kort door de bocht, maar uiteindelijk beslis jij zelf hoe ver je het laat komen. Van werk veranderen kan uiteindelijk ook nog... Begin wel te zoeken als je nog bezig bent. Dat is nog altijd eenvoudiger dan een nieuwe job zoeken wanneer je werkloos bent...

Misschien is dit artikel wel interessant voor je...​

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: