Yoga beoefenen om in aanraking te komen met je spirituele kant

bewegen tegen vermoeidheid

Je ziet yoga misschien als een vorm van fysieke oefening. Je denkt juist, yoga is zeker een fysieke oefening. Meer nog, het uitoefenen van yoga vereist een grote hoeveelheid kracht en focus om sommige meer uitdagende poses en vormen aan te nemen.

Dit eeuwenoud gebeuren is meer dan alleen goed voor je fysiek. Het biedt een hoop voordelen voor je gedachten, lichaam en geest. We gaan verder kijken hoe het uitoefenen van yoga je in aanraking kan brengen met je spirituele kant.

Over yoga

Eerst en vooral wil ik er zeker van zijn dat we allemaal op een lijn zitten over wat yoga precies is. Het is een oefening die zowel spiritueel als fysiek is en die geconcentreerd ademhalen, stretchen, doelgericht bewegingen en een cool-down omvat.

De fysieke voordelen van yoga zijn het versterken van je kracht, meer flexibiliteit, meer uithoudingsvermogen, een verbeterde houding en meer evenwicht.

Yoga heeft ook mentale voordelen. Deze zijn bijvoorbeeld ontspannen, het bewust zijn van je lichaam, verminderde stress, beter slapen en nog veel meer.

Wanneer je deze voordelen samenneemt bekomen ze een spirituele oefening. Blijf zeker verder lezen, we gaan hier nog dieper op in.

Rustigere gedachten

uitoefenen van yogaNet zoals mediteren kan het uitoefenen van yoga leiden tot een meer kalme en rustige gedachtegang. Een van de manieren waarop dit wordt bereikt is door middel van het focussen op de houdingen en poses. Deze dan aan te houden en diep adem te halen.

Tijdens de oefening ben je niet langer bezig met het denken aan omliggende factoren die stress kunnen veroorzaken en verplichtingen in je leven.

Je krijgt de kans om gewoon te ‘zijn’ in het moment. Tijdens de oefening ervaar je eigenlijk een soort van spirituele verhevenheid.

Zelfbewustzijn

Yoga brengt je in contact met jezelf. Als je lessen volgt zullen er anderen rondom je zijn. Door te oefenen zal je leren om de wereld rondom je uit te schakelen en enkel op jezelf te focussen, je fysieke ruimte, je reacties op de poses en de plaatsen waarheen je gedachten worden gevoerd tijdens deze pauze.

Het is zelden dat we de kans krijgen om zo met onszelf bezig te zijn in onze drukke, hectische levens. Profiteer hiervan om meer te leren over jezelf en de persoon die je graag wilt zijn.

De mogelijkheid om de controle te laten gaan

De controle verliezen is een van de grootste angsten van vele mensen.

Het is een feit dat er ontelbare gebeurtenissen en omstandigheden zijn in ons leven die buiten onze controle liggen. Het leven in angst is een grote veroorzaker van angst, frustratie en neurose.

Yoga geeft je de vrijheid om los te laten. En te beseffen dat wat er rondom je gebeurt niet noodzakelijkerwijze de wereld zal doen vergaan. Het is dat gevoel van een kalme, rustige gedachtegang dat je de kracht geeft te handelen zonder zeker te weten wat de toekomst zal brengen.

Dit omdat je weet dat je nu beter in staat bent na te denken over het heden. Het is een zeer bevrijdend gevoel.

Dit is slechts een fractie van op welke manier yoga je kan helpen om in aanraking te komen met je spirituele zelf. Eens je yoga in je leven brengt zal je zeer snel voordelen ontdekken die voor jou persoonlijk het leven gemakkelijker maken.

Wil je aan de slag met meditatie, maar weet je niet hoe je het kunt inpassen in je drukke agenda? Download dan ons rapport dat je hiermee op weg helpt!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: