Word sociaal en lach meer

coaching

Wanneer je je overweldigd voelt door angstgevoelens of stress, kan het verleidelijk zijn om te geloven dat je een stapje terug uit de wereld moet zetten en wat tijd alleen moet doorbrengen.

Dat lijkt logisch. Wanneer het voelt alsof de wereld op je af komt is de gedachte om je ergens alleen terug te trekken om terug op te laden heel aantrekkelijk.

Soms is dit een goed idee, zolang je niet in de valkuil trapt van jezelf sociaal te isoleren.

Helaas is dat hetgeen wat gebeurt wanneer jouw “alleen tijd” een ontsnapping wordt.

Lees hieronder verder om te leren over hoe sociale isolatie je angstgevoelens kan verergeren.

Het lijkt misschien raar, maar het is een feit dat als je socialer bent, je de neiging hebt om meer te lachen.

Het verlangen om alleen te zijn en angstgevoelens zijn nauw verweven. Ze leven in een cyclus die redelijk moeilijk te doorbreken is.

angstgevoelensJe weet misschien niet wat er het eerste was, en eigenlijk doet het er ook niet toe. Isolatie kan angstgevoelens veroorzaken en ertoe leiden dat je dikwijlder alleen wilt zijn. Of je angstgevoelens drijven je tot terugtrekken.

Mensen zijn van nature enorm sociale wezens. Zelfs de introverten (zoals ikzelf) onder ons verlangen soms naar interactie met anderen.

Wanneer je je alleen voelt of niet verbonden met een hulpnetwerk, merk je misschien meer fysieke gezondheidsproblemen.

En een verhoogd angstgevoel en droefheid.

Verbinden en socialiseren met anderen kan je stemming onmiddellijk verbeteren. Dat gaat terug naar die breinchemie en hormonen.

De voel-je-goed soort verhoogt wanneer je in het gezelschap van mensen met een positieve ingesteldheid bent. Het concept van buiten jezelf focussen komt hier ook kijken.

Sociaal zijn en bij vrienden zijn of geliefden geeft je afleiding.

Je kan je energie steken in het verbinden met deze belangrijke mensen. Luister naar hun verhalen en ontvang hun aandacht of liefde.

Probeer het de volgende keer dat je je te benauwd voelt om bij mensen te zijn. Verplicht jezelf om toch naar dat feestje te gaan. Je gaat waarschijnlijk een toffe tijd hebben en aan het lachen zijn zodra je door de deur wandelt.

>