What doesn’t kill you makes you stronger

zware periodes

In de post van gisteren hebben we het concept van verandering en waarom we het vaak zo beangstigend vinden onderzocht.

Een van de punten die ik heb aangehaald is dat er een hele reeks voordelen verbonden zijn aan perioden van verandering.

Hetzelfde geldt voor uitdagende periodes. Sommige van de grootste levenslessen kunnen geleerd worden door de obstakels die het leven ons toegooit. En meestal groei je zelfs als persoon wanneer het wat moeilijker gaat.

Om deze reden zeggen ze dus ook “What doesn’t kill you makes you stronger”.

Laten we een kijkje nemen naar enkele manieren waarop deze stelling meer dan waar wordt.

Neem Zelf-verantwoordelijkheid op

Tijdens zware periodes zal je leren op jezelf te vertrouwen. En dat het uiteindelijk jij zelf zal zijn die de huidige omstandigheden zal moeten aanpakken.

Soms hebben we hulp nodig, dit is zeker iets wat je kan verwachten. Zelfs op deze momenten ben jij het zelf die bepaalt aan wie je hulp vraagt. En die ook uiteindelijk contact opneemt met deze persoon.

Verandering kan het leren van initiatief nemen om te doen wat gedaan moet worden bevorderen. En je zo sneller op je pootjes terecht doen komen.

Zoek je Dankbaarheid op

Uitdagingen nemen vaak iets weg waarop we steunden of dat we koesterden. Het verliezen van een job kan bijvoorbeeld je inkomen verlagen, je ziel verpletteren en je identiteit wegnemen.

Omgaan met zulke verliezen kan ontmoedigend zijn. Het kan je ook leren wat het allerbelangrijkst is in je leven. Je zal zien wie je echte vrienden zijn en de geliefden in je leven meer appreciëren.

Materiële goederen waar je eerder van genoot kunnen niet langer dezelfde waarde hebben als vroeger wanneer je begint te focussen op het heropbouwen en herstructureren van wat je verloren hebt.

Verbeter jezelf

Soms gebeuren slechte dingen door ons eigen toedoen.

Ook goede mensen zijn maar mensen. We hebben gebreken en maken fouten.

Het verliezen van je job kwam misschien doordat je enkele deadlines hebt gemist. Of omdat je enkele noodzakelijke vaardigheden niet kan bijhouden.

Nu je het belang van deze dingen weet zal je in de toekomst waarschijnlijk je best doen om zo’n fout te vermijden.

Het kan een ontzettend vernederende ervaring zijn om je eigen fouten in de ogen te kijken. Maar het is vaak een ervaring die ons beter maakt op eender welke manier.

Let op je Attitude

zware periodesHet is natuurlijk om woede, pessimisme, wraak of eender welke andere negatieve emotie te ervaren wanneer dingen slecht gaan.

Er wordt niet van jou verwacht om blij te zijn om tragische gebeurtenissen of problemen. Vastraken in negatieve emoties zal je echter niet naar een oplossing leiden.

Als je je situatie wenst te verbeteren is het noodzakelijk dat je een positieve attitude hebt. Het maakt niet uit of die attitude eentje is van vastberadenheid, optimisme of gewoon koppigheid.

Zolang je het gebruikt om vooruit te geraken is het een voordeel.

Uitdagingen zijn onvermijdelijk in het leven. Hoe je ermee omgaat is wat echt belangrijk is.

Door moeilijke periodes aan te pakken zal je meer verdienen dan je ooit had gedacht en er ook sterker uit komen.

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: