Zijn we te druk bezig met overleven om echt van het leven te genieten?

motiveren

Je moet voor je doelen gaan, het beste uit jezelf halen, je dromen volgen, je hart volgen, jezelf motiveren, en ergens tussen alles in moet je je leven leiden, je rekeningen betalen, voor je kinderen zorgen en aan je relaties werken…

Is het dan echt zo vreemd dat proberen om je doelen te bereiken redelijk laag om je lijst met “dingen te doen” staat?

Zijn we te druk bezig met overleven om echt van het leven te genieten?

Wanneer je de beslissing genomen hebt om je oude programmering te veranderen, is het niet enkel de overgang van oud naar nieuw die je kan tegenhouden. Hoewel dit het potentieel heeft van de grootste struikelblok te zijn. Je moet ook “vechten” met de dingen in je dagelijkse leven. Het verlangen om ons leven te veranderen en te verbeteren zal in competitie gaan met jouw behoeften en die van je familie en je werk.

Overleven om de rekeningen te betalen en je leven te leven vreet een groot deel van je tijd en energie zelfs zonder dat je ook nog eens gaat focussen op de doelen die je wilt behalen.

Wanneer je 12 uur gewerkt hebt, dan lijkt jezelf motiveren om je netwerk op te bouwen zodat je uiteindelijk je opzeg kan doen en van thuis kunt werken, een hele opgave.

We zijn zo druk bezig met overleven dat er soms maar heel weinig energie overblijft om aan de dingen te werken die het mogelijk kunnen maken dat alle andere dingen beter gaan werken.

En dat is de realiteit voor velen onder ons die beslist hebben om terug te gaan studeren, of twee jobs doen, een gezin hebben of betrokken zijn in vrijwilligerswerk. De drukheid van het leven geeft ons gemakkelijk de mogelijkheid om onze dromen op pauze te zetten en te stoppen met leven.

motiverenZullen jouw dromen samen met jou begraven worden omdat je alle hoop om ze ooit te bereiken hebt opgegeven?

Opgegeven omdat je gebonden was aan je rekeningen, leningen en het werken om ze te kunnen betalen?

Uiteindelijk moest ik een beslissing nemen.

Ik moest beslissen hoe graag ik mijn eigen praktijk wou. Of ik mijn collega’s en mijn zekerheid wou opgeven. Wanneer ik besloot dat het tijd was om ervoor te gaan, moest ik niet enkel een strategie hebben die me gefocust hield, maar ik moest ook accepteren dat de dagdagelijkse beslommeringen het potentieel hadden om mijn dromen omver te gooien en me vast te houden in een leven waarin ik niet gelukkig was. Enkel omdat ik de beslissing genomen had om het te doen gebeuren.

In plaats daarvan maakte ik een andere keuze.

Ik maakte de keuze om 30 minuten eerder op te staan om mijn doelen uit te schrijven. Ik maakte de keuze om klein te starten zodat ik geen grote investering nodig had. Ik maakte de keuze om door te gaan toen het netwerken niet liep zoals ik verwacht had en probeerde iets nieuws. Ik maakte de keuze om te TV een uur eerder uit te zetten en die tijd te gebruiken om mijn dag te overlopen en te mediteren, om aan zelfreflectie te doen.

Ik maakte die keuzes, en blijf die keuzes maken, omdat het verlangen om te slagen zwaarder doorweegt dan het alternatief. Ik was, en ben nog steeds gedreven om de wereld te zien en van het leven te genieten.

In het leven zijn er “dingen” te doen.

Niemand ontkent dat. Maar wanneer die “dingen” het overnemen en dringender worden dan onze dromen en aspiraties, dan is het dat wat je motivatie wordt die je vooruitdrijft, stap voor stap.

Wanneer je te druk bezig bent met overleven om van het leven te genieten, stop dan even met waar je mee bezig bent en beslis voor jezelf of je tevreden bent met wat je hebt, of dat je iets anders wilt. Die beslissing is de eerste stap.

Wil jij graag de eerste stap naar verandering zetten, maar weet je niet hoe? Lees dan mijn ebook “Sleutels tot Timemanagement” dan ben je zo op weg!

  • […] hebben is het normaal dat we onszelf enkele grote vragen beginnen te stellen over de betekenis van het leven, ons doel en of we op het juiste pad naar geluk […]

  • >