Waarom je best nieuwe doelen en voornemens blijft stellen en blijft groeien

nieuw doel

Doorheen deze maand hebben we veel geleerd over het stellen van voornemens en werken naar onze doelen.

Je kan je misschien afvragen wat er gebeurt wanneer je het doel bereikt waar je zoveel tijd en toewijding in gestoken hebt.

Het kan je een enorm gevoel van voldoening geven om dit moment te bereiken. Maar het kan soms ook een beetje en teleurstelling zijn. Je kan je voelen alsof je je bestemming bereikt hebt en er geen kant meer is om op te gaan.

Gelukkig is dat helemaal niet het geval. Laten we een kijkje nemen naar waarom het belangrijk is om een nieuw doel en voornemens te blijven stellen om zo te blijven groeien.

Waarom denk je niet groter?

Een mogelijkheid om te overwegen eens je voorbij een doel of voornemen bent geraakt is om te denken aan manieren om verder te bouwen op een van die doelen om zoiets nog groters te bereiken.

Stel dat je je eerste 15kg kwijt bent geraakt, dat is iets om trots op te zijn. Misschien wens je graag nog enkele kilo’s af te vallen en dan is het nu het moment om te werken naar een fitter lichaam.

Je kan eventueel een nieuw doel stellen om nog 5kg extra te verliezen. Je kan ook focussen op het verhogen van je fitheid en je lichaam meer vorm te geven door voorop te stellen om drie keer per week naar de fitness te gaan.

Veel prestaties kunnen uitvergroot worden als jij beslist dat dit goed voor je is.

Al eens gedacht aan het vervullen van een droom?

nieuw doelMisschien is de volgende logische stap een oude droom op te nemen waarvan je dacht dat deze niet realistisch was. Je hebt ten slotte net een voornemen vervuld.

Je kan verder bouwen op het vertrouwen dat je hieruit verkregen hebben om verder te gaan en te streven naar datgene waarvan je altijd een beetje terughoudend bent geweest het te proberen.

Misschien is je levenslange verlangen om een professionele danser te worden. Niet iedereen zal professioneel worden maar dat betekent niet dat je je niet kan inschrijven voor een cursus.

Wat houdt je tegen? Denk aan datgene dat je hart doet pompen en ga dan de uitdaging aan!

En waarom niet een hele nieuwe richting uit gaan?

Een andere mogelijkheid is het kiezen voor een voornemen dat niets te doen heeft met je vorige doelen of zelfs met je huidige leven. Herontdekking is een populair thema onder personal development experten.nieuw doel

Het verwijst naar het maken van veranderingen in de persoon die je vandaag bent om iemand te worden die meer bij jou aansluit.

Dit zou iets kunnen zijn zoals het veranderen van baan. Of een compleet nieuwe kledingstijl proberen. Of betrokken geraken in een nieuwe sociale kring.

Veranderingen van deze grootte kunnen beangstigend zijn. Het kan je brengen naar een plaats waar je je meer tevreden voelt met betrekking tot jezelf en je leven. Denk na over het stellen van een nieuw doel of een herontdekking.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele ideeën om je te inspireren. De mogelijkheden zijn oneindig in dit geval. Je kan elk soort doel vooropstellen dat je wenst. Het is belangrijk te weten dat je niet ‘klaar’ moet zijn gewoon omdat je doel volbracht is. Groeien en evolutie maken deel uit van het menszijn.

>