Waarom goede voornemens vaak niet werken

goede voornemens

We hebben al kort aangehaald waarom we goede voornemens maken. Deze beloftes aan onszelf kunnen krachtige motivaties zijn en ons helpen vooruitgaan in ons leven.

Ze geven ons het gevoel een doel te hebben. Ze hebben ook de neiging vaker te falen dan werkelijkheid te worden. De kans is groot dat je voornemens hebt gesteld, waarschijnlijk bij het nieuwe jaar, die je niet hebt volgehouden.

Je bent zeker niet alleen. Als we begrijpen waarom voornemens vaak niet werken kunnen we een manier vinden om onze volgende meer succesvol te maken. Ik wil graag even de tijd nemen mijn gedachten hierover met je te delen.

Je neemt te veel hooi op je vork

goede voornemensDit kan gebeuren op een hele hoop manieren. Een gebruikelijke fout bij het maken van goede voornemens is het kiezen van een heleboel dingen die je NU wilt veranderen aan jezelf.

Je hersenen kunnen maar enkele dingen tegelijkertijd aan. Het is niet mogelijk om je te focussen op het maken van zoveel verschillende veranderingen.

Kies in de plaats een of twee voornemens waar je prioriteit aan hecht. Besef ook dat deze veranderingen niet in een dag zullen plaatsvinden.

Experten geloven dat het minstens een maand van investering van tijd vereist om iets tot een gewoonte te maken. Houdt in gedachten dat vooruitgang zal komen in kleine hoopjes in de plaats van een grote transformatie.

Weet ook dat het nemen van baby-stapjes om nieuwe gewoonten op te nemen veel effectiever zal werken dan te verwachten dat een ingeburgerde gedraging onmiddellijk zal veranderen.

Je was te vaag

“Ik ga dit jaar gewicht verliezen” is waarschijnlijk een van de meest gebruikelijke goede voornemens ooit. Hoeveel keer heb je deze woorden al uitgesproken?

Hoeveel keer ben je erin geslaagd om een bepaald gewicht te verliezen of zelfs je gezondheid te verbeteren? Ik verwijt je niets.

Ik heb het zelf ook meegemaakt. Het probleem is niet dat je te weinig wilskracht hebt of te weinig karakter hebt. Het probleem is simpelweg dat je intentie te vaag is.

Een goed gedefinieerd voornemen dient specifiek te zijn en bijvoorbeeld het aantal kilogram dat je wenst te verliezen en een tijdsduur te omvatten waarbinnen je deze verandering wenst te zien.

Je planning dient enkele tussendoelen te hebben zodat je je vooruitgang kan meten. Hier gaan we dieper op in verder in onze challenge.

Het ontbrak je aan focus

Zonder een goede focus op je voornemen ben je gedoemd te falen. “Uit het oog, uit het hart” klinkt misschien cliché maar de meeste van deze gezegden hebben toch een beetje waarheid in zich.

Dagelijkse verplichtingen, slechte timemanagement, stressfactoren van buitenaf en andere afleidingen kunnen je aandacht van je doelen weghalen.

Je voornemen prioriteit geven en een plan opmaken zodat je het vers in je gedachten houdt brengt je al ver om je doel te verwezenlijken.

Er zijn een heleboel andere mogelijke redenen waarom je vorige voornemens gefaald kunnen hebben. Ik wil niet te ver uitweiden over het negatieve.

Het begrijpen van je vorige fouten zal je helpen je erover te zetten en nieuwe doelen te stellen die je wel zal bereiken.

>