Waarom we goede voornemens maken

goede voornemens

Welkom bij het 30 dagen goals en goede voornemens thema! Heel erg bedankt om deel te nemen.

Ik ben enthousiast om jou mee te nemen doorheen een reis waar we het over doelen en goede voornemens gaan hebben.

Het stellen van voornemens is een eeuwenoude traditie.

Vaak associeert men Nieuwjaar als de ideale tijd voor dit soort actie maar het voornemen om ons leven te veranderen is iets wat ons ten goede kan komen doorheen het hele jaar.

Om onze reis te beginnen gaan we een deze activiteit van dichter bij bekijken en onderzoeken waarom we voornemens stellen.

De geschiedenis van Nieuwjaarsvoornemens

goede voornemensNieuwjaar is niet de enige tijd om een voornemen te stellen en verandering voorop te stellen maar het is wel het meest populaire tijdstip.

We gaan beginnen met de geschiedenis en ook het ontstaan van dit concept te onderzoeken.

Samenlevingen zoals de Babyloniërs, die teruggaan tot zelfs 4000 jaren geleden, wijdden het nieuwe jaar in door hun aandacht te vestigen op het idee van een nieuw begin, een nieuwe start.

De jaarlijkse kalender van de Babyloniërs begon in maart en dan hielden ze een traditionele viering met een festival dat wel 11 dagen duurde.

Gedurende deze periode offerden ze beloftes aan de goden zoals bijvoorbeeld het inlossen van hun schulden om zo een streepje voor te krijgen bij de goden.

Het jaar van het eeuwenoude Egypte viel samen met de jaarlijkse overstroming van de Nijl. De Romeinse keizer, Julius Caesar, was de eerste die het begin van het jaar aanduidde als 1 januari.

Hij deed dit ter ere van Janus, de god van het nieuwe begin. Het starten van het nieuwe jaar op 1 januari was niet erg populair tot in 1582, toen paus Gregorius XIII de Gregoriaanse kalender ontwikkelde.

Redenen waarom we voornemens stellen

Er zijn een aantal redenen waarom we goede voornemens stellen. Als mensen is het natuurlijk om vooruitgang in onze persoonlijke ontwikkeling te wensen en ons leven te verbeteren.

Het maken van een voornemen geeft duidelijkheid aan ons leven. Het is als het geven van een route die je moet volgen om je doelen te bereiken. Het stellen van een voornemen legt ook ons doel vast.

Het laat ons toe onze bestaansredenen concreter en vatbaarder voor te stellen. Het maken van beloftes aan onszelf geeft ons ook een soort verantwoordelijkheid.

Zonder deze handeling dwalen we af van ons vooropgestelde doel. Dit kan leiden tot gevoelens als het verliezen van eigenwaarde, waardeloos zijn, emotioneel ongemak en verwarring.

Tot slot laat het volbrengen van onze vooropgestelde goals ons ook gewoon goed voelen, het geeft een gevoel van iets bereikt te hebben. Je bent in staat je voortgang te meten en dat geeft een groot gevoel van voldoening.

Strategieën voor het stellen van voornemens

We worden bedolven onder de tips om je voornemens vol te houden en tips over het maken van voornemens. Toch wil ik graag enkele algemene strategieën delen voor het stellen van haalbare voornemens.

Eerst en vooral dien je slechts enkele dingen van je lijstje te selecteren zodat je niet overweldigd wordt en stopt voordat je begonnen bent.

Vervolgens dien je erg specifiek te zijn. Het maken van een vage belofte als ‘ik zal gewicht verliezen’ werkt niet echt effectief.

Het definiëren van het aantal kilogram dat je wilt verliezen binnen een welbepaalde tijdsperiode is een veel betere manier.

Een laatste tip is dat je de verantwoordelijkheid moet opnemen voor de beloftes die je aan jezelf doet. Je kan je doelen delen met vrienden of je vooruitgang zelfs bijhouden in een dagboek.

Deze stappen zullen je helpen vooruitgaan.

Nu heb je een idee waarom we deze voornemens stellen. Het is belangrijk te weten wat de reden achter het doen van iets is als je je slaagkansen wilt verbeteren.

Laten we verder gaan met te ontdekken waarom het stellen van doelen belangrijk is.

>