Vrede nemen met wat je niet kunt veranderen

gevoelens

Acceptatie…

Neem jij genoegen met wat je niet kan veranderen?

Wat kan je doen wanneer iets frustrerend is maar je weet dat het niet veranderd kan worden?

Deze dingen aanvaarden is niet zo simpel als het lijkt.

Er zijn wel enkele stappen die je kan ondernemen om genoegen te nemen met wat je niet kan veranderen. Eens je dit stadium hebt bereikt zul je veel dichter bij de tevredenheid staan die je zoekt. Volg deze tips om op weg te geraken.

Wees mindful

Mindfulness is een woord dat je waarschijnlijk erg vaak hoort tegenwoordig.

Je denkt misschien dat het louche is of een soort verzinsel, maar alles wat dit concept eigenlijk inhoudt is dat je je aandacht vestigt op het huidige moment.

Met zoveel dingen die vechten voor onze aandacht en ontelbare verplichtingen op ons bord kan het moeilijk zijn om het hier en nu te appreciëren. Oefen mindfulness door te focussen op wat je elke minuut van je dag aan het doen bent.

Wanneer je gedachten beginnen af te dwalen breng je ze terug naar de huidige activiteit. Genieten of minstens aandachtig zijn van wat er recht voor je gebeurt zal je helpen om sneller de dingen te aanvaarden die je niet kan veranderen.

Overweeg het grote plaatje

acceptatieWanneer je gefrustreerd of kwaad bent over de dingen die je niet kan veranderen zal het bijna altijd helpen om perspectief te vinden en jezelf af te vragen of het probleem ertoe zal doen op lange termijn.

Bijvoorbeeld, dingen zoals vaststaan in de rij bij de kassa of niet kunnen zwemmen door de regen zullen jouw toekomst niet echt beïnvloeden.

Sta oog in oog met de demonen

Soms voel je je ongelukkig door dingen uit het verleden die je pijn of spijt hebben veroorzaakt.

Je hebt deze bagage misschien voor een lange tijd met je meegedragen waardoor het zich heeft opgestapeld en de controle meer en meer op zich heeft genomen doorheen de jaren.

Je kan het verleden niet veranderen maar je kan het wel confronteren.

Neem de tijd om eerlijk te zijn met jezelf. Acceptatie… opnieuw…

Erken jouw fouten en spijt, sta oog in oog met de demonen en laat ze los. Stel ze in vrijheid en ga verder met een blanco blad. Dit heldere bewustzijn zal de een frisse start bieden die je nodig hebt om verder te gaan naar tevredenheid.

Aanvaard de dingen zoals ze zijn

Aanvaarding is waarschijnlijk het moeilijkst wanneer het aankomt op het loslaten van een klachten-ingesteldheid.

Het is ook de meest impactvolle. Zoals bij het bestrijden van je demonen en je bagage te erkennen, houdt ook het aanvaarden van dingen in dat je moet loslaten.

De controle loslaten is eng maar het is een noodzakelijk aspect van dit hele proces. Je eigen fouten en die van anderen aanvaarden, factoren die je niet kan veranderen en jouw huidige situatie aanvaarden zullen je helpen om met je frustraties om te gaan om ze op een effectieve manier te overwinnen.

Veel dingen zijn gewoon buiten onze controle en kunnen niet worden veranderd. Manieren vinden waarop je kan omgaan met dit feit is de sleutel tot jouw tevredenheid. Ik hoop dat deze tips je zullen helpen terwijl je verder werkt om het niveau van vrede te bereiken dat je wenst.

Download het werkblad om aan de slag te gaan…

>