Voornemens veranderen met de tijd en dat is oké

voornemens veranderen

Je hebt waarschijnlijk al heel je leven te horen gekregen dat je nooit mag opgeven.

Je luisterde naar je ouders, leerkrachten en coaches doorheen de jaren terwijl ze je aanmoedigden niet te stoppen en verder te gaan tot je bereikt wat je wilt.

Het is goed om volhardend te zijn maar de mentaliteit van alles of niets heeft ook zijn valkuilen. Soms passen onze doelen niet meer bij ons om verschillende redenen, en ze dan doorzetten kan een heleboel negatieve gevolgen hebben.

Lees verder om te ontdekken waarom het oké is dat je voornemens veranderen met de tijd en hoe je er mee om kan gaan wanneer dit gebeurt.

Wees flexibel

voornemens veranderenEerst en vooral is het belangrijk om je voornemens te stellen met een flexibele ingesteldheid. Weet dat er een kans bestaat dat je de dingen die je nu moet oplossen niet het beste kunnen zijn voor jou in drie maanden tijd.

Onze levens en onze noden evolueren. Onze voornemens moeten dit ook doen. Soms kiezen we zelfs het verkeerde doel.

Dit kan gebeuren door sociale druk, foute verwachtingen of slechte timing. Weten dat doelen niet in steen gebeiteld staan zal je toelaten ze te herzien wanneer nodig.

Herzien en bestuderen

Herzie je doel op regelmatige basis, vooral wanneer iets niet goed aanvoelt. We hebben allemaal moeilijke periodes gehad terwijl we naar ons doel toe werkten.

Het kan moeilijk zijn om een plafond te overwinnen of om jezelf te motiveren om voorbij de obstakels te geraken.

Hoe dan ook, als een voornemen niet meer bij je levensstijl of interesses lijkt te passen is het waarschijnlijk niet de juiste plaats om je aandacht in te steken.

Neem de tijd om je doelen te bestuderen wanneer iets niet juist voelt.

Het is verstandig om regelmatige check-ins in te plannen. Dit om er zeker van te zijn dat je op schema bent. En de nodige aanpassingen kan doen wanneer nodig zodat je reis nog productiever kan worden.

Verbeter

Deze aanpassingen kunnen een groot verschil maken in je niveau van tevredenheid.

Echt aan jezelf werken? Dan is ons Jaarprogramma Reis naar je Authentieke Zelf perfect voor jou!

Je doel kan het schrijven van een boek zijn. Je hebt dan misschien een realistische tijdlijn opgesteld om elke stap te volbrengen.

Dit is een goed begin. Het is mogelijk maar indien je wilt weten of je voorloopt op schema of net afwijkt zit je best even neer op je vooruitgang te bestuderen.

Als je merkt dat je enorm voorloopt op schema kan je extra stappen toevoegen om je boek nog beter te maken. Zoals een uitstapje naar een historisch archief om ontdekkingen te doen die nuttig zijn voor je verhaallijn.

Als je merkt dat je achteroploopt is het nu het moment om te brainstormen over manieren waarop je je doel terug kan opnemen. Zodat je productief en gemotiveerd kan blijven.

Je kan je doel verbeteren of compleet veranderen. Het kan zijn dat je opmerkt dat je niet meer gepassioneerd bent over het onderwerp.

Conclusie

Het lijkt onlogisch om je energie en middelen in iets te steken dat je niet meer aan het hart ligt. Misschien is het tijd om een nieuw onderwerp te kiezen voor je boek of laat het idee even rusten.

Het kan geen kwaad om toe te geven dat een voornemen niet langer bij je past. Zolang je eerlijk bent met jezelf. Opgeven omdat het de makkelijkste uitweg is, is geen oplossing.

Na wat onderzoek te doen naar je wensen zal je opmerken dat je voornemens veranderen de beste oplossing voor jou kan zijn.

  • […] kan je misschien afvragen wat er gebeurt wanneer je het doel bereikt waar je zoveel tijd en toewijding in gestoken […]

  • >