• Home /
 • Burn-out /

Voel je je nog steeds moe en burned out – het is misschien tijd om je te laten onderzoeken

tijd voor een check up

Heb je nog steeds gevoelens van moeheid en burnout? Misschien is het tijd voor een check up

An apple a day keeps the doctor away, maar soms is het advies van je arts net datgene wat je nodig hebt om vermoeidheid en burnout te overwinnen. Als je je zelfzorg serieus hebt voldaan en nog steeds geen verlichting hebt ervaren is het misschien tijd voor een check up.

In het gebied van de psychiatrie is het eerste dat een psychiater van een nieuwe patiƫnt vraagt het ondergaan van een check up. Dit is omdat veel van de symptomen van mentale stress een fysieke oorzaak kunnen hebben. Het is niet slim om een symptoom van depressie, vermoeidheid of burnout te behandelen vanuit een cognitief perspectief indien het onderliggende probleem een fysiek probleem is.

Een dokter kan een bloedonderzoek uitvoeren om je organen, hormonen en andere vitale eigenschappen van je gezondheid te testen. Bijkomende testen kunnen uitgevoerd worden om mogelijkheden of andere fysieke problemen die zich kunnen uiten als vermoeidheid te elimineren.

Hier zijn enkele boosdoeners voor lage energie en vermoeidheid:

 • Vitamine en mineralen tekorten- Het is mogelijk dat je vermoeidheid ervaart door een tekort aan vitamines of mineralen. Je dokter kan je bloed testen om te ontdekken welke voedingsstoffen je misschien mist.
 • Laag functionerende schildklier- Schildklierproblemen zijn een grote oorzaak van chronische vermoeidheid en burnout. Je dokter kan de functie van je schildklier nakijken met een simpele bloedtest.
 • Verkeerde uitlijning van de ruggengraat- Alle organen worden ondersteund door ons skelet. De houding van het skelet is ontworpen om mee te gaan met onze bewegingen maar sommige dingen raken verkeerd uitgelijnd door stress en druk over een langere periode. Een chiropractor kan helpen om je ruggengraat uit te lijnen en aan te passen om optimaal te functioneren en je vermoeidheid te verminderen. Chiropractors kunnen ook helpen bij het functioneren van andere lichaamssystemen.
 • Slaapapneu- Als je een partner hebt die klaagt over snurken is er een kans dat je slaapapneu hebt. Als je alleen leeft krijg je misschien geen feedback om te zien of je snurkt of naar adem snakt tijdens de nacht. Een slaapstudie volgen kan de kwaliteit van je slaap opmeten en eender welk fysiek probleem diagnosticeren dat je berooft van een goede nachtrust die je nodig hebt om op je best te functioneren.
 • Andere problemen- Problemen zoals diabetes, fibromyalgie en andere medische aandoeningen kunnen allemaal vermoeidheid veroorzaken. De correcte diagnose ontdekken en in behandeling gaan van de medische problemen zodra mogelijk kan je negatieve symptomen verlichten of omkeren.

tijd voor een check upAls je dit jaar nog geen check up hebt ondergaan is het hoog tijd. Zelfs als je er al eentje gehad hebt maar je nog steeds zorgen maakt over je vermoeidheid zal het zeker geen kwaad kunnen om nog eens bij je dokter langs te gaan. Wanneer we ouder worden zijn er bepaalde tests die noodzakelijk worden voor het bijhouden van ons verouderingsproces. Hier zijn enkele tests om in overweging te nemen als je je mid-life bereikt:

 • Colonoscopie
 • Mammogram
 • Cholesterol tests
 • Diabetes onderzoek
 • Zicht- en hoor tests
 • Huidanalyses

Een fysieke test is een uitstekende eerste stap in het verlichten van vermoeidheid en burnout dat niet haalbaar is met dieet, beweging en mindfulness. Je dokter zal de testresultaten met je bespreken en aanbevelingen voor je hebben zodat jij de volgende stap kan zetten op het pad naar je beter voelen.

Zorg jij goed genoeg voor jezelf? Doe hier de test!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: