Vlieg er terug in wanneer je achteropgeraakt

vlieg er terug in

Wanneer je richting het bereiken van een voornemen of doel werkt is achteruitgaan meestal onvermijdelijk.

Velen onder ons hebben de neiging erg hard voor onszelf te zijn wanneer we achterop geraken.

We zien het als falen en soms kunnen zulke pessimistische gedachten leiden tot het volledig opgeven. Om opgeven te vermijden is het belangrijk om vooruit te blijven gaan zodat je niets verliest.

Laten we het hebben over manieren om er terug in te vliegen wanneer je achteropgeraakt.

Vermijd zelfkritiek

We verwijten onszelf een heleboel negatieve dingen wanneer we achterop geraken op onze deadlines of uitdagingen. Het is natuurlijk om dit te doen maar het is ook een van de grootste verwoesters van dromen.

Vermijd strenge commentaren aan jezelf zoals ‘ik heb het weer verpest’, ‘ik zal dit nooit kunnen’. Dit soort commentaar mondt uit in het uitkomen van deze stellingen.

Wat je tegen jezelf zegt heeft de mogelijkheid om waarheid te worden. Het is niet erg om strikt te zijn en verantwoording af te leggen. Wees gewoon voorzichtig.

Herinner jezelf eraan dat deze verandering belangrijk is en dat je op dit moment er terug in zal vliegen.

Wees voorzichtig met je gezelschap

De mensen waarmee we ons omringen beïnvloeden onze stemming en gedragingen meer dan je misschien beseft.

Blijf weg van mensen die het leven uit je zuigen door continu te klagen of mensen die je dromen niet ondersteunen. Ze weten het zelf misschien niet maar er is een goede kans dat ze proberen om jouw geluk af te nemen omdat ze niet in zichzelf geloven.

Blijf in de plaats bij de personen die positief zijn. Hun geluk kan op jou reflecteren.

Herinner je ‘waarom’

vlieg er terug inWe hebben in deze serie veel gesproken over jou waarom. Het is je reden waarom je een voornemen en het bijhorende doel hebt gekozen.

Neem de tijd om je terug verbonden te voelen met de motiverende factoren achter de reden waarom je deze reis bent begonnen.

Je kan eventueel journallen over deze motivators om ze terug te versterken of je kan ook met een vriend erover praten.

Soms is een simpele visualisatieoefening van hoe je leven zal zijn wanneer je je doel bereikt hebt genoeg om je terug op pad te krijgen.

Zoek naar inspiratie

Een laatste tip is het zoeken naar inspiratievolle verhalen of voorbeelden die kunnen helpen om je positieve ingesteldheid terug te krijgen.

Ga online en zoek in de zoekmachine naar mensen die obstakels hebben overwonnen.

Schrijf je in voor ons Jaarprogramma Reis naar je Authentieke Zelf en laat je onderdompelen in alle materiaal dat je nodig hebt.

Dit kunnen verhalen zijn van mensen die dezelfde veranderingen in hun leven willen als jij of misschien een succesverhaal waar jij jezelf goed in kan terugvinden.

Het leren over hoe anderen hun obstakels hebben overwonnen is een goede manier om je ziel te doen heropleven en terug op schema te geraken.

Ik hoop dat deze aanbevelingen goed van pas komen wanneer je achteropgeraakt. Het is niet gemakkelijk om er terug in te vliegen maar het is het zeker waard.

>