Visualisatieoefeningen kunnen je helpen bij het bereiken van torenhoge doelen

visualisatieoefeningen

Visualisatie is een krachtig middel dat je kan helpen bij het bereiken van serieuze veranderingen in je leven.

Je bent misschien niet bekend met dit soort oefeningen als middel om motivatie te bekomen. Het kan op een trend lijken of iets uit de new age. Maar dit proces bestaat eigenlijk al veel langer en de wetenschap toonde ook aan dat dit echt werkt.

Lees verder om meer te leren over hoe visualisatieoefeningen je kunnen helpen bij het bereiken van je torenhoge doelen.

Over visualisatieoefeningen

visualisatieoefeningenVisualisatie is het gebruiken van mentale beelden om jezelf te kunnen zien in een situatie waar je je dromen beleeft.

In de plaats van het focussen op al de uitdagingen die je huidige doel je brengen neem je beter de tijd om jezelf te visualiseren terwijl je deze doelen bereikt hebt.

Deze mentale visualisatieoefeningen worden gebruikt door mensen in verschillende beroepscategorieën om hen te helpen uit te blinken. Dit door het behalen van prestaties die enkel de beste van de beste kunnen behalen.

Het is veelvoorkomend in velden zoals atletiek, de zakenwereld en entertainment.

Je bent misschien bekend met de verhalen over hoe Muhammad Ali zichzelf visualiseerde terwijl hij zijn tegenstander knock-out sloeg voor het begin van het gevecht om zo nadien te winnen.

Michael Jorden is een andere atleet die deze techniek gebruikt door het zien van de beweging die hij wilt doen voor hij de bal in de korf gooit.

Waarom het werkt

Neurologische en fysiologische functies worden gestimuleerd wanneer je jezelf visualiseert in een specifieke situatie of bij het doen van een handeling.

Dit zijn dezelfde functies die gebruikt worden wanneer je deze handelingen effectief uitvoert. Daardoor zal je dezelfde resultaten bereiken na een tijdje.

De reden waarom dit werkt is door de neurologische patronen die ontstaan in je hersenen en versterkt worden elke keer je een persoonlijke visualisatie doet.

Het denken aan een gebeurtenis of actie stimuleert je zenuwstelsel even sterk als wanneer je deze actie echt zou uitvoeren.

Deze patronen worden dan op termijn herkend en opgeslagen in de werking van je lichaam en brein.

Wil je graag wat meer diepgang, of een duwtje in de rug? Bekijk dan ons Jaarprogramma Reis naar je Authentieke Zelf.

Hoe je visualisatie gebruikt

De sleutel tot het succesvol werken van visualisatieoefeningen is door ze te versterken door herhaling. Dit betekent dat je regelmatig moet oefenen om op deze manier de patronen te ontwikkelen die we reeds besproken hebben.

Zoek een rustige plek op, sluit je ogen en begin te denken aan een specifieke situatie die je wenst te bereiken in je leven.

Deze voorstelling moet zo reëel, specifiek en gedetailleerd mogelijk zijn. Het kan helpen om op voorhand enkele notities te maken.

Overweeg de opstelling, de geuren, de mensen die aanwezig zijn, de gevoelens die bij je opkomen en de reden waarom je deze situatie wilt bereiken.

Laat de gebeurtenissen in je gedachten zo ver als je wenst uitlopen. Laat je scenario afspelen tot je tevreden bent met de uitkomst. Maak tijd voor je dagelijkse visuele oefening zodat dit een gewoonte wordt.

 

Visualisatie is echt een middel dat je voordelen kan brengen in je leven op manieren die je nooit hebt durven inbeelden. Geef het een kans en zie zelf de resultaten, wees geduldig terwijl je deze nieuwe gewoonte in je leven omarmd.

  • […] hebt nog steeds pen en papier voor je liggen. Dus begin met het neerpennen van alle ideeën die je binnen schieten die je probleem kunnen verhelpen. Of kunnen helpen bij het bekomen van de dingen die je hiervoor […]

  • >