Vier je overwinningen en successen

succes vieren

Ik geloof echt dat het vieren van succes veel te vaak over het hoofd gezien wordt. We geraken zo gefocust op de finishlijn en de grote beloning dat we vergeten om onszelf een schouderklopje te geven voor de kleine overwinningen die ons helpen om die eindbestemming te bereiken.

Dat is waarom ik graag de kans neem in de post van vandaag om je te herinneren aan hoe belangrijk het is om je overwinningen en successen te vieren. Laten we kijken naar de voordelen die het je kan brengen.

Je zal perspectief krijgen

Kleine overwinningen erkennen geeft je een geweldige perspectief op hoe ver je geraakt bent. Je kan je trots voelen over je prestatie terwijl je terugblikt op de successen die je tot dusver bereikt hebt.

Als je blijft verder gaan zonder het vieren van kleine overwinningen heb je meer kans op een burn out of dat je niet opmerkt hoe goed je bezig bent. Vieren geeft je een reality check.

Het drijft impulsen

Een klein feestje geven of jezelf belonen geeft je ook een energieboost om het vuur binnenin te laten branden. Succes bouwt verder op succes. Je zal verder willen blijven gaan met het bereiken van goede dingen eens je je laatste overwinning hebt erkend.  En je gedachten en je ziel willen van nature meer van de beloning die je zonet gekregen hebt.

succes vierenJe brein is ingesteld op beloningen

Het is zo dat de impuls die je voelt door het vieren van je hoogtepunten ondersteund wordt door de wetenschap. Een deel van je brein dat bekent staat als de “reward circuitry” wordt geactiveerd nadat je een prestatie behaalde, zelfs de kleinste soort. Chemicaliën als de neurotransmitter dopamine worden vrijgelaten in je brein wanneer je reward ciruitry in hogere versnelling gaat.

Deze staan bekend als “goed voel” chemicaliën die leiden tot het ervaren van hoge en positieve emoties die een goed gedane taak met zich meebrengt. Succes verhoogt ook endorfine wat ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Ga dus zeker door met vieren!

Vieren biedt motivatie

Eens je deze geweldige gevoelens hebt ervaren zal je ze willen blijven ervaren. Het maakt deel uit van datgene dat ervoor zorgt dat je blijft doorzetten en je gemotiveerd blijft voelen om je volgende doel te bereiken. Profiteer van de impuls die je krijgt door deze goed voel chemicaliën om je verder te duwen richting de volgende taak op je lijst. Vieren geeft je de motivatie die je nodig hebt om verder te gaan, vooral tijdens moeilijke periodes.

Vergeet niet om anderen aan te moedigen het succes samen met jou te vieren. Erkenning door zij die belangrijk voor je zijn zullen de effecten van bovenstaande aanbevelingen versterken. Als je je ongemotiveerd of vast voelt zitten probeer dan de tijd te nemen om de kleinste prestaties die je recent behaalde te erkennen. De beloningen zullen opmerkelijk zijn.

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: