Vier je mijlpalen, succes en prestaties

succes en prestaties

In de post van gisteren hebben we het gehad over de strategie waarbij je prestaties uit het verleden gebruikt om je in het heden te motiveren.

Er zijn ook andere manieren om jezelf op schema te houden en je vooruit te duwen richting je doelen.

Soms concentreren we ons zo hard op het maken van grote veranderingen of het bereiken van ons doel dat we de kleine veranderingen die we onderweg maken niet meer opmerken.

Het bijhouden van je succes en prestaties kan je motiveren. Een stapje verder gaan en deze prestaties echt vieren biedt ons een heleboel andere voordelen in verschillende aspecten van ons leven.

Laten we enkele redenen onderzoeken waarom je mijlpalen, succes en prestaties moet vieren op je pad naar het bereiken van je doelen.

Verbeter je perspectief

succes en prestatiesVieringen zijn leuk! Door het toevoegen van een feestje of een leuke activiteit aan je laatste mijlpaal leer je jezelf de dingen op een positieve manier te bekijken.

Zeer vaak zien we onze doelen als een strubbeling of iets wat we moeten doen om succesvol te zijn. Deze ingesteldheid maakt het moeilijker om vooruit te gaan.

Het ontwikkelen van een succesvolle ingesteldheid kan bereikt worden wanneer je enkele kleine aanpassingen maakt in je visie en focust op de positieve dingen.

Het vieren van kleine prestaties is een manier om dit te doen. Zelfs wanneer je een kleine stap dichter bij je doel komt moet je dit succes omarmen met een manier van positieve erkenning.

Beloon jezelf met een uitstapje naar de cinema wanneer je goede punten voor je examen behaalde. Eender wat je succes op een positieve manier erkent volstaat.

Wil je graag een duwtje in de rug of begeleiding, kijk dan eens naar ons Jaarprogramma Reis naar je Authentieke Zelf. Misschien is dat wel precies wat je nodig hebt :-).

Voel je goed

Feestjes en vieringen hebben de neiging ons goed te doen voelen. Wanneer we gelukkig zijn wordt de ontwikkeling van chemische bestanddelen zoals dopamine in de hersenen gestimuleerd.

Dopamine is gekend als een chemisch bestanddeel dat je goed doet voelen.

Door het produceren van deze stof willen de hersenen meer ervan en hun productie zal dus leiden tot het opzoeken van kansen om de productie en stimulatie te verhogen.

Hierdoor ontstaat er een positieve cyclus waarin we onze vooruitgang willen blijven vieren omdat het ons zo goed doet voelen.

Verhoog je zelfvertrouwen

Het vieren van je prestaties is een manier om jezelf een schouderklopje te geven voor de dingen die je bereikt hebt. Dit is nog meer het geval wanneer je anderen betrekt bij je feestje.

Je trekt jezelf op aan deze vieringen en bekrachtigt het idee dat je in staat bent om je doel echt te bereiken. Vertrouwen is een sterke motivator.

Deel het geluk

Feestjes zijn niet enkel leuk, ze zijn ook een bron van geluksgevoelens. We hebben het gehad over het produceren van chemische deeltjes in je hersenen die je goed doen voelen door het vieren van je mijlpalen.

Het delen van deze activiteiten met anderen is een goede manier om het geluk te verspreiden. Het kan ook als een inspiratiebron dienen.

Zij die het dichtst bij je staan zullen je willen bijstaan in je succes omdat ze trots op je zijn en je goede dingen wensen. Jouw succes kan ook anderen aanwakkeren om hun dromen na te streven. Het is echt besmettelijk.

Geniet van het vieren!

Dit zijn slechts enkele manieren waarop je voordeel kan halen uit het vieren van je mijlpalen, succes en prestaties op je pad naar het bereiken van je doelen. Elk van deze kleine feestjes die je houdt zullen je in aanraking brengen met iets goeds. Geniet van het proces en heb er plezier in.

  • […] bent misschien creatiever dan je had verwacht wanneer je op enkele slimme ideeën komt om snel geld bijeen te […]

  • […] je je eerste doel stelt op een punt dat redelijk makkelijk haalbaar is, zal je vertrouwen en je motivatie verhoogd worden om zo de volgende mijlpaal te […]

  • >