Kalmerende en verzachtende geuren voor angstvermindering

essentiële oliën helpen om burnout te voorkomen

Verzachtende geuren kunnen iets zeer krachtigs zijn. Ik ben er zeker van dat je dit zelf ook al wel gemerkt hebt. Een bepaalde geur ruiken zoals versgebakken cake brengt je terug naar je kindertijd. Bij mij was dat vooral de geur van gesneden ui op mijn handen. De handen van mijn moeder roken in mijn kindertijd altijd zo, en het geeft me nog steeds een warm, beschermd gevoel.

Voor anderen is het de geur van koffie die hun ‘s ochtends helpt om uit bed te kruipen.

Andere geuren, zoals die van een brandend vuur, kunnen je angstig of bang maken.

verzachtende geurenGeuren kunnen ons waarschuwen voor gevaar, ons helpen ontspannen. En sommige geuren hebben bewezen dat ze ons geheugen kunnen verbeteren. Zoals ik al zei, geuren zijn een krachtig hulpmiddel. Waarom zouden we ze niet gebruiken om ons te helpen bij het verzachten en verminderen van angst wanneer we dat nodig hebben?

Laat ons even een paar geuren bekijken die een kalmerende werking hebben en je angst kunnen verzachten.

Je kan essentiële oliën en een verstuiver gebruiken, een geurkaars, potpourri maken, of verse of gedroogde ingrediënten gebruiken die je in huis vindt. Het meest belangrijke is dat je de geuren die je het nuttigste vindt een plekje in je huis kunt geven.

  • Lavendel: de geur van lavendel vervangt snelle hersenactiviteit door een tragere alpha golf om angstgevoelens te verminderen.
  • Kamille: kamille helpt bij het verminderen van stress en kan ook helpen bij slapeloosheid en gespannen spieren.
  • Roze Geranium: samen met het helpen kalmeren en verzachten van het volledige zenuwstelsel, kan het ook helpen bij het in balans brengen van je hormonen.
  • Jasmijn: een fantastische geur tegen angstgevoelens. Door het verhogen van de GABA activiteit in de hersenen, kan jasmijn helpen met het reguleren van gevoelens van stress en angst.
  • Bergamot: deze citrusgeur helpt om de hypothalamus terug in een staat van rust en homeostase te brengen.
  • Sandelhout: sandelhout wordt gebruikt om angst bij terminale patiënten te verminderen. Het heeft ook de werking om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Zoek naast deze specifieke verzachtende geuren naar essentiële oliemengelingen en geurkaarsen die ontspanning en kalmering vermelden. Ze kunnen een of meer geuren bevatten die we hierboven vermeld hebben in een mix die specifiek is samengesteld om je te helpen ontspannen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: