Verschuif je focus naar positiviteit

krijg nieuw perspectief

Klaag jij regelmatig?

Troost je, ik ook af en toe hoor.

Ik probeer het wel tot een minimum te beperken, uiteindelijk heb je het toch allemaal zelf in de hand…

Ja ja, je hoort het goed! Hoewel je aan bepaalde omstandigheden niets kunt doen, kun je wel zelf bepalen hoe jij ermee omgaat.

Je klagen verminderen is iets dat oefening zal vragen. We zijn niet allemaal van nature ingesteld naar het positieve. Het is zelfs een feit dat het gemakkelijker is voor onze hersenen om in een patroon van negatieve gedachten te vallen in de plaats van naar de positieve kant van de dingen te kijken. Verschuif je focus!

Je zal je misschien afvragen hoe je kan beginnen een meer positief persoon te worden. Het vergt tijd en bewuste oefening. Ik geef je graag enkele ideeën over hoe je je focus kan veranderen richting positiviteit. Eens je hiermee begint zal je al snel ervaren dat positief denken op een meer natuurlijke en gemakkelijke manier gebeurt.

Dump negatieve invloeden

Laten we beginnen met een van de zwaarste suggesties die ik je kan bieden. Dit is om komaf te maken met de negatieve personen in je leven.

Mensen afhaken is moeilijk en pijnlijk. Het is zwaar om een band te breken met iemand die erg belangrijk is geweest in je leven maar giftige personen toelaten je onderuit te halen door hun constante negativiteit is erg schadelijk voor jezelf. uiteindelijk is het beter voor jou om jezelf en je eigen noden eerst te plaatsen.

Als je een negatief persoon niet compleet uit je leven kan verwijderen, probeer dan op z’n minst om minder tijd met hen door te brengen. Eens je dit doet zal je je waarschijnlijk voelen alsof er een zware last van je schouders valt en positief denken zal al veel gemakkelijker worden. Je kan de dingen later altijd nog her-evalueren.

Glimlach

verschuif je focusInderdaad, een kleine handeling zoals glimlachen kan je hele attitude doen omslaan. Het is moeilijk om slecht gehumeurd te blijven wanneer je aan het lachen bent. Probeer het maar. Glimlach naar vreemdelingen op straat of collega’s in de gang op het werk. Een goed humeur volgt al snel op je glimlach, zowel voor jou als de ontvanger. Lachen werkt echt besmettelijk.

Kijk vooruit

Stel enkele doelen voor jezelf. in staat zijn om vooruit te kijken naar de toekomst met hoop en anticipatie zal wonderen doen voor je uitkomsten. Wanneer we ons vast voelen zitten is het veel gemakkelijker om de dingen ons onderuit te laten halen. Deze doelen kunnen persoonlijk, professioneel of iets compleet anders zijn. Wees er gewoon zeker van dat het een doel is dat je interesseert en enthousiast maakt zodat je gemotiveerd blijft.

Verhelder je omgeving

Wanneer je je humeur wilt verbeteren kan het echt helpen om je omgeving te verhelderen. De dingen die je rondom je ziet hebben een enorme impact op hoe je je voelt. Als je je meer positief wilt voelen, voeg dan enkele opbeurende elementen toe aan je omgeving. Je kan dit doen door ervoor te zorgen dat je bureau op het werk altijd verse bloemen heeft of door een leuke decoratie in huis op te hangen. Deze kleine lift kan heel ver reiken bij het opbeuren van je humeur.

Stap buiten jezelf

Tot slot, soms moet je gewoon uit je eigen weg gaan en uit je hoofd stappen wanneer je je perspectief wilt veranderen. Een geweldige manier om dit te doen is door anderen te helpen. Dit kan op een kleine, informele manier of door jezelf in een groot project te werpen. Of het nu het aanbieden van begeleiding is aan je overwerkte collega of het opstarten van een enorme filantropische campagne, het helpen van anderen kan je negatieve attitude totaal veranderen.

Hopelijk zullen deze tips je helpen om wat zonneschijn in je leven te brengen. Misschien kan je erop verder bouwen en meer persoonlijke of betekenisvolle manieren ontdekken die je verder zullen sturen op het pad naar positiviteit.

>