Van kleine prestaties naar groot succes

success

Mensen hebben altijd grote dromen, maar het zijn de mensen die actie nemen richting hun doelen die echt succesvol in het leven staan. Het is een enorme taak om op je te nemen maar wanneer je je reis opdeelt in simpele stappen is alles haalbaar. Kies je doel en volg dit doel, het kan echt zo simpel als dat zijn.

Het grote plaatje

Het maakt echt niet uit wat je doel is, je kan het bereiken door het te combineren met de wil om succesvol te worden door te handelen. Er zijn een heleboel mogelijke excuses en velen zullen pogen om je onderuit te halen, zo is het leven nu eenmaal. Deze dingen kunnen misschien niet veranderen, maar jouw attitude kan dat wel.

Het eerste wat je moet doen is een persoonlijke definitie van succes creëren. Wat probeer je te doen? Wat is je ultieme doel?

Denk eraan dat het antwoord alles wat je hartje wenst kan zijn. Misschien wil je een bedrijf opstarten dat videospelletjes ontwikkelt, of misschien wil je een Olympisch zwemmer worden. Iedereen is anders, maar het is belangrijk om een goed en bepaald doel te hebben. Wees niet bang om specifiek te zijn of een doel op te lijsten waar je niet genoeg vertrouwen voor hebt om het te bereiken.

Het proces

succesNadat je je definitie van succes gevonden hebt is het tijd om het op te delen en dit werkelijkheid te maken. Succes komt zelfs met het voltooien van de kleinste stappen, een per een.

Laten we zeggen dat je ultieme doel het bezitten van een bedrijf dat videospelletjes ontwikkelt. Je werkt momenteel op een job die doodloopt en je hebt weinig middelen om te gebruiken voor je doel. Daardoor veronderstel je dat het nooit zal kunnen gebeuren en leef je van dag tot dag. Maar wat als ik je zeg dat je slechts 20 minuten per dag nodig hebt om aan je doel te werken?

Hier zijn enkele van de dingen die je kan bereiken:

  1. Je kan onderzoeken hoeveel geld je nodig hebt om je bedrijf op te starten.
  2. Je kan de voor en nadelen van de sector leren door enkele lessen of trainingen te volgen.
  3. Je kan een afspraak maken met banken of bedrijven als potentiële investeerders.
  4. Je kan onafhankelijke spelontwikkelaars contacteren die misschien extra werk willen aannemen tegen een redelijke prijs.
  5. Je kan marketingtechnieken opzoeken en opstellen.
  6. Je kan een 5-jaren plan opstellen.

Een bedrijf opstarten vergt een heleboel meer dan deze 6 stappen maar je snapt het idee van wat het betekent om een grote taak in kleinere delen op te delen. Als je het niet opdeelt zal het te overweldigend lijken en je zal niet eens weten waar te beginnen – daarom begin je er ook niet aan!

Wanneer je beslist om wat tijd te spenderen aan een klein project, zoals het onderzoeken van marketingtechnieken en enkele webpagina’s op te slaan, is dit zeker iets wat jein een namiddag gedaan kan krijgen. En het brengt je een stap dichter bij je doel.

Iets is altijd beter dan niets

Je moet weten dat actie altijd beter is dan geen actie richting je doel. Het klinkt misschien afgezaagd, maar je zal er nooit geraken als je het niet probeert.

Ik heb een werkblad voor je gemaakt dat je helpt van start te gaan. Je kan het hier downloaden.

Denk gewoon aan hoe ver je zal geraken als je elke dag 20 minuten aan je doel spendeert gedurende een jaar. Dat is een hele hoop aan kleine, haalbare projecten!

Je bent jezelf verschuldigd om je dromen werkelijkheid te maken, begin er dus aan!

 

  • […] Hoewel helderheid over je intenties, en plannen maken, belangrijke eerste stappen zijn, gebeurt er niets totdat je actie onderneemt. […]

  • >