Uitdagingen kom je sowieso tegen – hoe je hiermee omgaat is wat telt

omgaan met verandering

Uitdagende periodes maken deel uit van jouw leven. Groot of klein, je zal moeilijkheden en onverwachte negatieve situaties tegenkomen terwijl je van dag naar dag gaat.

Soms is het een kleinigheidje op je radar. Andere keren kan je het ene na het andere obstakel tegenkomen.

Zoals ik gisteren vermeld heb is het jouw attitude die de uitkomst van deze problemen kan beïnvloeden. Laten we kijken naar enkele strategische manieren waarop je uitdagingen kan aanpakken waarvan ik denk dat ze je enorm zullen helpen.

Je moet er niet stil bij blijven zitten wanneer het leven je moeilijkheden toewerpt. Deze tips kunnen je helpen bij het overwinnen van deze moeilijkheden.

Houd in gedachten dat die zware periodes ooit zullen eindigen

Het kan moeilijk zijn om het grote plaatje te zien wanneer je middenin een crisis zit.

Hoe dan ook, elke moeilijkheid is tijdelijk.

Deze moeilijke periode zal eindigen en je zal je erover heen kunnen zetten. Dit in gedachten houden kan je helpen om meer helder te denken terwijl je je huidige obstakel probeert te overwinnen.

Je zal veel beter in staat zijn om kritisch en productief te denken wanneer je optimistisch bent over de toekomst.

Probeer de dingen op een rationele manier te bekijken

Emoties kunnen hoog oplopen tijdens een uitdaging, en deze gevoelens zijn vaak ook negatief.

Je kan gevoelens ervaren als angst, woede, droefheid en wraakzucht terwijl je je leven probeert herop te bouwen of een crisis probeert aan te pakken.

Deze gevoelens zijn perfect normaal maar ze zijn ook onproductief voor het vinden van oplossingen.

Het is makkelijk om vast te geraken in negatieve emoties. Wanneer dit gebeurt zal je opmerken dat je blind reageert in de plaats van een proactieve beslissing te nemen.

Probeer emoties los te koppelen van het nemen van beslissingen en je zal al snel inzien dat je vooruitgang een meer positieve weg op gaat.

Verwijder jezelf van de situatie

Bovenop het onderdrukken van negatieve emoties tijdens moeilijke periodes kan je ook jezelf van de situatie verwijderen.

Wat ik hier mee bedoel is dat je het niet allemaal persoonlijk moet opvatten.

Slechte dingen gebeuren nu eenmaal bij goede mensen. Er bestaat een goede kans dat niets wat jij gedaan hebt voor deze situatie heeft gezorgd.

Wanneer we ons afvragen “Waarom ik?” of gevangen geraken in een vicieuze cirkel waarin we proberen te ontdekken wat we verkeerd gedaan hebben zal vooruitgaan onmogelijk worden.

Zoek het lichtpuntje in de situatie

omgaan met veranderingHet is niet mijn bedoeling om de situatie en serieusheid van iemands problemen te minimaliseren. Weet dat dat niet mijn bedoeling is wanneer ik zeg dat het handig kan zijn om de waarde van moeilijkheden te onderzoeken.

Het kan zijn dat je er geen vindt, maar vaak zal dit wel het geval zijn.

Verandering kan beangstigend zijn en we zullen het hier morgen meer in detail over hebben.

Uitdagingen brengen vaak de mogelijkheid voor verandering met zich mee. Click To Tweet

Het kan ook erg opwindend zijn. Omarm elke mogelijkheid voor positieve transformatie die je vindt tijdens de zware periodes en je zal meer gemotiveerd zijn om deze te overwinnen.

Dit zijn enkele strategieën die ik zelf handig vind wanneer ik omga met de uitdagingen van het leven. Probeer ze uit en je zal ontdekken dat je meer in controle bent over je situatie dan je ooit had durven dromen.

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: