Train je brein – Hoe je sneller kunt denken en beter kunt multitasken

brein training

Als je je brein wilt upgraden zoals Eddie Mora in de film Limitless, zal je jammer genoeg merken dat het niet zo simpel is als af en toe een pilletje nemen.

brein training

Je zult moeten uitwijken naar zwaardere en langdurige strategiën, inclusief dingen als brein training of je algemene gezondheid verbeteren.

Wanneer je voor de brein training route kiest, dan is er één bijzonder effectieve en ‘gemakkelijke’ methode die je helpt om de resultaten waar je naar op zoek bent te bereiken. Die methode is het trainen van je werkgeheugen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Wat is werkgeheugen?

De oude traditionele kijk op het geheugen splitste ons vermogen om informatie op te slaan op in drie verschillende categorieën. Deze waren: werkgeheugen, korte termijn geheugen en lange termijn geheugen.

Korte termijn geheugen werd omschreven als alle informatie die je een tijdje kunt onthouden, maar die uiteindelijk in de ‘vuilnisbak’ verdwijnt. Dit omvat dingen als namen van mensen, of wat je als ontbijt gegeten hebt.
Lange termijn geheugen omvat alle informatie die je oneindig zult onthouden: de namen van vrienden, de avond dat je ten huwelijk gevraagd werd, hoe je de klok leest, etc.

Werkgeheugen, gebaseerd op deze omschrijving, was eigenlijk het equivalent van je brein op het computer RAM.

Dit is waar informatie opgeslagen wordt die maar voor heel korte tijd nodig is. Het meest populaire voorbeeld hiervan is een telefoonnummer dat je wilt gaan opschrijven.

Het werkgeheugen, gebaseerd op de traditionele kijk, kon opgebroken worden in een ‘visueel-ruimtelijk notaboek’ waar we dingen in een ‘fonologische loop’ kunnen visualiseren, waar we dingen herhalen in de hoop dat we ze niet vergeten.

Vandaag erkennen psychologen echter dat het werkgeheugen eigenlijk veel meer gelijkenis heeft met visualisatie in het algemeen. Dat is ons vermogen om informatie te internaliseren. Of dat nu geheugen, verbeelding of iets anders is.

Om samen te vatten is dit het vermogen om een representatie van de wereld te creëren voor voorspellende doeleinden of iets anders. In een conversatie betekent dit het bijhouden wat gezegd wordt en bedenken wat er als volgende gezegd gaat worden. In sport betekent het, weten waar iedereen zich op het veld bevindt. Op het werk is het dat wat ons toelaat om te multitasken en te switchen tussen verschillende dingen.
Dit is niets minder dan cruciaal voor je vermogen om snel en efficiënt te werken.

Hoe train je het

brein training

Het goede nieuws is dat er bewezen methodes zijn om je werkgeheugen te verbeteren. Een van die methodes is de “N Back test”  . Gebruik van deze methode kan je vermogen om informatie in je geest vast te houden opmerkelijk verbeteren. (hier vind je een online test)

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: