Tevredenheid – het hoe en waarom

tevredenheid

Waarom het omvormen van klachten in tevredenheid je leven zal veranderen

Hallo en welkom bij de ‘Verander je klachten in tevredenheid’ uitdaging. Gedurende de komende 30 dagen gaan we een heleboel informatie bekijken om je te helpen bij het aanpakken van je klachten om zo een meer tevreden versie van jezelf te kunnen onthullen. Dit lijkt misschien een hele klus en eventueel zelfs overweldigend maar ik ben van plan het materiaal op te delen in haalbare stukjes, dus maak je zeker geen zorgen.

Elke dag gaan we een nieuw aspect van het laten vallen van je klachten in het voordeel van tevredenheid onderzoeken. Er zijn een heleboel concrete stappen die je kan ondernemen om klagen voorgoed uit je leven te bannen. Het vergt slechts wat oefening en moeite om oude gewoontes te breken.

Klagen kan echt een gewoonte worden.

Wanneer je leert om je klachten te overwinnen zal je een verandering in je leven kunnen waarnemen. Aanleren om de frequentie van je klachten te verminderen betekent niet dat je nooit meer negatieve emoties zult voelen of dat niets je nog van streek zal kunnen maken. Maar toch, de moeite doen om te stoppen met klagen houdt vooral in dat je je algehele ingesteldheid en de hoeveelheid van je klagen vermindert.

Je doen en laten veranderen en een nieuwe ingesteldheid aannemen gebeurt niet in een dag, maar het is zeker de moeite waard. Continu klagen kan een cyclus vormen die moeilijk te stoppen is. Mensen beginnen een mening over jou te vormen die gebaseerd is op je klagen en zuchten. Helaas is deze mening dan ook vaak een negatieve.

Er zijn een heleboel voordelen aan het aannemen van een meer vrolijke ingesteldheid. Het laat een betere indruk na op anderen en je zal er een betere reputatie op na houden. Hier bovenop komt dan nog eens dat je je gewoonweg beter zult voelen terwijl je een meer positieve ingesteldheid ontwikkelt. Mensen die klagen voelen zich vaak alsof ze geen keuzes hebben of dat het leven iets is dat hen gewoon overkomt.

Ze voelen zich alsof ze niet de controle hebben over hun omstandigheden. Wanneer je deze ingesteldheid overschakelt zal je je krachtig voelen en de leiding krijgen. Een proactieve aanpak hebben in je leven plaatst jou in de bestuurderspositie.

Het klagen laten vallen en proberen het van de positieve kant te bekijken is niet zomaar een fabeltje.

tevredenheidHet zal echt goede dingen in je wereld brengen. Je zal opmerken dat je minder woede en agressie voelt, alsook de andere negatieve gevoelens die hierbij gepaard gaan. Alles zal niet langer overweldigend en moeilijk lijken. Wanneer je een meer positief beeld hebt doordat je je klagen limiteert, zal optimisme een natuurlijk gevolg zijn.

Je zal je gewoonweg meer tevreden voelen in elk aspect van je leven. Neen, het zal niet gemakkelijk zijn. Maar toch, als je me vergezelt over de komende maand ben ik er zeker van dat je zal inzien dat verandering echt mogelijk is. Laten we erin vliegen en beginnen met het ontdekken van manieren waarop je effectief je klachten kan omtoveren in tevredenheid.

>