Succes tip: probeer niet te veel in een keer te veranderen

nieuw doel

Het kan misschien raar overkomen als ik je adviseer om jezelf te beperken bij het stellen van doelen en het nemen van voornemens.

Laat me het uitleggen. Er zijn een heleboel goede redenen waarom je best slechts een of twee doelen tegelijk vooropstelt.

Doelen die haalbaar zijn laten je toe om veel meer te bereiken dan doelen die elk aspect van je leven omvatten. Je prioriteiten kennen zorgt ervoor dat je de dingen bereikt die het allerbelangrijkst voor je zijn.

Lees verder om te ontdekken waarom het slim is om niet teveel in een keer te willen veranderen.

Verhoog je focus

willen veranderenMet minder doelen heb je meer focus. Het ontwikkelen van een scherpe focus laat je toe prioriteiten te stellen en je energie te verdelen over de dingen die er het meest toe doen.

Als je te veel hooi op je vork neemt zal je niet in staat zijn om al je taken te volbrengen.

Je wilt waarschijnlijk veel dingen in je leven over een andere boeg gooien maar het is logischer om je aandacht te steken in de dingen die het belangrijkst voor je zijn.

Eens je deze hebt bereikt kan je verder gaan naar het volgende doel op je agenda.

Het is goed om een positieve ingesteldheid te hebben om persoonlijke verandering teweeg te brengen en om het altijd nog dat beetje beter te willen doen. Verwacht het gewoon niet allemaal tegelijk.

Heb ik al gezegd dat een planner/journal een onmisbare tool is in je streven naar het behalen van doelen en voornemens? Het Transformatiejournal is speciaal ontwikkeld voor deze doeleinden!

Bevorder passie

Passie en verlangen zijn sterk motiverende factoren. Wanneer je je doelen prioriteert en enkel deze die het belangrijkst voor je zijn aanpakt zal je veel meer gepassioneerd zijn om ze te behalen.

Volg je intuïtie en laat de voornemens vallen die je ziel onverlet laten. Gebruik je energie enkel voor de doelen die het meest betekenisvol zijn in jouw wereld en je zal merken dat je meer succesvol zal zijn doordat je je laat leiden door passie.

Vermijd overweldiging

Er zijn slechts zoveel uren in een dag. De tijd nemen om elk klein deel van je leven dat je wilt veranderen aan te pakken is erg onrealistisch.

Wanneer je dit toch doet zal je erg snel uitgedoofd geraken en je zal ondervinden dat je hier absoluut niets mee bereikt.

Is het niet beter om specifieke doelen te kiezen die je opgewonden maken en je willen doen werken om ze te behalen in de plaats van elk klein aspect van je leven te willen veranderen?

Bereik meer

Je zal ondervinden dat je meer bereikt door slechts een beperkt aantal van je voornemens te behouden. Wanneer je succesvol bent in het behalen van de meest betekenisvolle doelen die je hebt gesteld zal je gemotiveerd worden om verder te gaan.

Je zal ook een gevoel van trots vinden in je prestatie en hier energie uit putten om door te gaan met je zelfontwikkeling.

Dat was het dan, de redenen waarom het logisch is om niet te veel in een keer te willen veranderen. Vertrouw me maar, je zal gelukkiger en meer succesvol zijn wanneer je deze weg opgaat.

>