Stress maakt het alleen maar erger

meditatie en yoga

Zoals velen onder ons heb je misschien gemerkt dat de frequentie in intensiteit van je angstperiode fel verhoogt wanneer je onder veel stress staat. Hoewel je niet alle stresserende situaties kunt elimineren of controleren, is er veel te zeggen voor het reduceren van stress. Dat op zijn beurt vermindert je algemene angstgevoel, wat dan weer helpt om meer stress te verminderen. Je ziet waar ik hiermee naartoe wil.

Wanneer het aankomt op angst en stress, heb je twee keuzes.

Je kan de twee toelaten om elkaar te versterken en je stressspiraal erger en erger maken. Of je kan de vicieuze cirkel doorbreken door actief te werken aan kalmeren en ontstressen. Dit zal op zijn beurt zowel je stressniveau als je angstniveau beginnen verlagen.

Het goede nieuws is dat wat je doet om je stress te verlagen, terzelfdertijd je angstgevoel ook zal verminderen. Veel van wat ik gedeeld heb en in de toekomst nog zal delen binnen dit thema van angstvermindering, zal ook wonderen verrichten wanneer het aankomt op het verminderen van je stress. Start met de simpele ademhalingsoefeningen die ik al gedeeld heb. Ga voor je dagelijkse wandeling, dat helpt je ook tegen stress.

Natuurlijk is het onderuithalen van wat je die stress in de eerste plaats bezorgt ook een goede strategie. Wanneer je merkt dat je meer stress voelt dan gewoonlijk, neem dan een moment om erbij te gaan zitten en te overdenken wat de oorzaak is.

Het is niet altijd comfortabel om diep te graven en uit te zoeken wat ons stresseert.

Maar eens we dat weten, kunnen we starten met proactief stappen te ondernemen om de dingen te veranderen. Wanneer je rekeningen zich opstapelen en je daardoor gestresseerd raakt, zet je neer en verzin een plan om ze betaald te krijgen. Start met je kosten te drukken zodat er meer van je loon overblijft. Je kan zelfs professionele hulp inroepen om je daarmee te helpen en een plan op te stellen.

stress te verminderen

Wanneer iets op je werk je stress bezorgt, praat dan met je baas, supervisor, of human resource manager om te kijken naar wat er kan gedaan worden om je stress te verminderen. Als al de rest mislukt, overweeg dan om een nieuwe job te zoeken. Het maakt niet uit wat je stress veroorzaakt, er is altijd een manier om die te verminderen.

Soms is het simpelweg je angst onder ogen zien en precies uitzoeken wat er aan de hand is.

Alleen al het onbekende element weghalen zal de stress verminderen.

Door je stress te verminderen, gebruik makend van de coping technieken die ik met je deel om te ontstressen, en het maken van kleine veranderingen zoals gezonder eten en zorgen dat je genoeg slaap hebt, kan je beginnen met de vicieuze cirkel van stress en angstgevoel te doorbreken. Je zult je beter voelen en klaar om het leven aan te pakken, wat het je ook voor de voeten gooit.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: