Stop nooit met leren en stop nooit met groeien als persoon

persoonlijke ontwikkeling

Het aangaan van een commitment tot persoonlijke ontwikkeling is absoluut de investering van je tijd en resources waard. Groeien als persoon behoeft geen formele opleiding of het spenderen van een hoop geld aan beroemde experts. Er zijn hopen manieren om je geest te verruimen en een meer vervuld persoon te worden. De voordelen zijn enorm. Blijf verder lezen als je wilt weten waarom je nooit zou moeten stoppen met leren. En nooit moet stoppen met groeien als persoon.

persoonlijke ontwikkeling

Vermijd verveling

Verveling is een van de grootse bijdragers tot het gevoel van vastzitten in een sleur. Je vervelen is een symptoom van een geest die niet volledig geëngageerd is. 

Het kan leiden tot zelfingenomenheid. Hoe langer je ongeïnteresseerd blijft in het leven dat je leeft, hoe moeilijker het kan worden om jezelf te motiveren om naar manieren voor verandering te kijken. Zoek in plaats daarvan naar manieren om je comfortzone uit te breiden.

Maak een lijst van manieren waarop je dit kan doen. Het kan nieuwe onderwerpen bevatten of vaardigheden die je zou willen leren. Soorten mensen die je zou willen ontmoeten. Ervaringen waar je verrukt van zou zijn. Of iets zo simpel als een ander soort voedsel dat je zou willen proberen. Je lijst zou kleine stapjes en grote sprongen moeten bevatten. Start met de kleine dingen en werk je doorheen de grotere, of mix ze door elkaar als je daar zin in hebt.

Verruim je leven

Door vast te blijven zitten in de sleur limiteer je jezelf. Je mist nieuwe ervaringen, bevredigende relaties en voldoening in je carrière. De tijd nemen om iets te leren over een interesse of over jezelf verruimt je leven door kennis en opportuniteiten. Elk item dat je op je lijst van stappen naar zelfontwikkeling zet, voegt een beetje toe aan jouw wereld.

Misschien is het een nieuwe vaardigheid die mogelijkheden op je werk opent. Of misschien is het een ontmoeting met een persoon die misschien een waardevolle vriend wordt. Het kan ook een idee of concept zijn waarvan je nog nooit gehoord had, maar dat je hele geloofssysteem kan transformeren. Je zal nooit weten welke prachtige dingen er allemaal op je wachten als je ervoor kiest om te blijven zitten waar je zit.

Creativiteit verhogen

Je creativiteit kan stagneren. Zelfs als je iemand bent die ervan houdt om dingen te creëren, zoals een artiest, zanger of schrijver. Soms merken we dat onze creatieve kant op een laag pitje gaat staan terwijl we gefocust zijn op andere aspecten van ons leven. Dat is ok. Maar het kan bijzonder moeilijk zijn om je weg terug naar de creativiteit te vinden wanneer het een tijdje afwezig geweest is.

Zelfs als creëren nooit bovenaan je lijstje stond, kan je voordeel halen uit het toevoegen van een vonkje verbeelding aan je leven. Tijd reserveren om boeken te lezen of lessen te nemen over een vorm van creatief zijn kan je inspireren voor nieuwe interesse in jezelf. Simpel beslissen om een nieuw recept aan je dagelijkse menukeuze toe te voegen kan genoeg zijn om je tot andere resultaten te inspireren.

persoonlijke ontwikkeling

Maak prioriteiten

Wanneer je aan de exploratie van verschillende onderwerpen van persoonlijke ontwikkeling begint, zal je merken dat je prioriteiten verschuiven. Iets in je exploratie raakt een gevoelige snaar en windt je genoeg op om je te doen besluiten dat je er meer over wilt leren. 

Dit betekent dat je gedwongen wordt om uit je huidige routine te stappen. Anders kan je geen tijd maken voor je nieuwe interesse. Deze simpele actie kan de katalysator zijn voor verdere veranderingen.

Win geluk

Door je blootstelling aan nieuwe ideeën en informatie zal je ervaringen, mensen en hopelijk, passie tegenkomen die je kijk op de wereld veranderen. Misschien begin je niet-materiële dingen meer te appreciëren en begin je te focussen op het plezier dat met die rijkdom komt. Dit zijn de dingen waar “gelukkig zijn” van gemaakt is.

Continue leren en groeien door persoonlijke ontwikkeling, kan je een hoop voordelen bieden. In dit artikel zijn er maar een paar besproken. Hopelijk heb je nu de motivatie om je in te zetten voor je eigen reis van zelf-ontdekking.

  • […] in de ogen en reageer op hun met heldere communicatie. Je zal verstelt staan van de impact die deze kleine verandering op je zelfvertrouwen zal […]

  • >