Splits het op: van voornemen naar dagelijkse taken

dagelijkse taken

In onze laatste post raakte ik reeds het idee aan van het nemen van dagelijkse kleine stapjes om je doel te bereiken.

Deze gedachte lijkt misschien het idee van babystapjes een beetje te overdrijven of wat onnozel te zijn. Hoe dan ook kan het invoegen van dagelijkste taken in je routine een erg grote impact hebben op je prestaties in het leven.

Het is zeker het proberen waard. Volg me terwijl we kijken naar manieren om doelen op te delen en van een voornemen naar dagelijkse taken te gaan.

Ik beloof je dat dit het proberen waard is en obstakels gemakkelijker te overwinnen zullen zijn.

Ga voor klein

Zelfs de allerkleinste handeling kan je dichter bij je doel brengen. Vraag het maar aan onderzoeker BJ Fogg die een stroming gecreëerd heeft gebaseerd op dit concept.

Tiny Habits is een wereldwijd fenomeen gebaseerd op Fogg’s eigen onderzoek. Het heeft duizenden mensen geholpen hun doelen te bereiken door te beginnen op de allerkleinste manier.

Het onderzoek en ervaringen van deelnemers hebben aangetoond dat zulke acties echt een impact op je leven hebben en je naar plaatsen kunnen nemen waar je nooit van had kunnen dromen.

Maak een lijst

Om te beginnen kan je best brainstormen om uit te komen op een lijstje van alle kleine dingen of dagelijkse taken die je denkt te kunnen doen om je te helpen bij het bereiken van je grotere, overkoepelende voornemen.

Als het zou gaan over het schrijven van een boek, pen dan kleine stapjes neer zoals het verzinnen van vijf namen voor personages, een samenvatting van je plot te maken of het opstellen van mogelijke titels voor hoofdstukken.

Een taak per dag doen zal je zeker dichter bij het behalen van je doel, het vroeger onmogelijke worden van een schrijver, brengen.

Zet het vast

Een je je lijstje geschreven hebt, orden het dan op een logische manier. Neem dan je voorlopige versie en plan dit in je agenda.

Of het nu een papieren agenda of een grote kalender of een app is, het maakt niet uit. Het punt is om je plan vast te leggen voor elke dag zodat je blijft vooruitgaan bij het maken van kleine stapjes richting je grote doel.

Controleer het

Merk op dat ik ‘voorlopige versie’ zei toen het ging over het inplannen van je lijst in je agenda. Dit is omdat je soms nog wat aanpassingen zal willen doen in je doelen.

Je wilt je vooruitgang controleren op regelmatige basis om te zorgen dat je op schema zit. Je zal misschien ontdekken dat sommige van je kleine stapjes niet efficiënt zijn.

Als dit zo is, verwijder ze dan van je kalender en vervang ze door taken die meer passen bij de plek waar je op dat moment bent.

Zie je hoe logisch het opdelen in dagelijkse taken lijkt? Je kan echt grote dingen bereiken door deze kleine stapjes. Probeer het en ontdek het zelf!

Heb ik al gezegd dat een journal een fantastisch hulpmiddel is bij het opstellen en bereiken van je (sub)doelen? Het In Balans Transformatiejournal is de ideale compagnon!

  • […] het nemen van een kleine stap naar verandering is een goede start. Blijf verder lezen om te leren hoe je overweldiging kan stoppen door kleinere […]

  • >