Reflecteer over hoe ver je gekomen bent en waar je naartoe gaat

spirituele intelligentie

Laten we een kleine wandeling terug in de tijd nemen en kijken naar alle onderwerpen die we besproken hebben de voorbije 29 dagen.

Ik heb alle artikels in een mooi ebook gebundeld, voor 7 eurotjes is hij helemaal van jou! (dat is minder dan 3 koffietjes šŸ˜‰ )

Ik heb je in kennis gebracht met de twee meest uitgesproken bestanddelen van velen hun spiritualiteit.

Deze zijn meditatie en gebed. Deze handelingen bieden je een veelvoud aan voordelen. We hebben gekeken naar de verschillen tussen religie en spiritualiteit.

Je kan een spiritueel persoon zijn die mindful zijn doel in het leven nastreeft maar die niet bij een formele religie behoort.

Doorheen de voorbije weken hebben we gekeken naar de wetenschappelijke manieren waarop meditatie je leven kan verbeteren.

meditatieJe hebt geleerd dat er verschillende manieren zijn om verschillende aspecten van je dagelijks leven te verbeteren gewoonweg door elke dag enkele minuten te besteden aan het focussen van je gedachten.

Spiritueel erfgoed en spirituele intelligentie zijn twee gerelateerde onderwerpen waar je voor deze reis waarschijnlijk niet mee vertrouwd was.

Spiritueel erfgoed bestaat uit de geschiedenis en rituelen van je spiritualiteit. Je spirituele intelligentie verwijst naar de manier waarop je je leven betekenis geeft.

Ik heb je reeds enkele voorbeelden gegeven van manieren waarop je verschillende types van meditatie kan doen.

We hebben gekeken naar de verschillende soorten van meditatie zodat je in staat bent deze te kiezen die het best bij jouw levensstijl en persoonlijke filosofie past.

Je hebt ook geleerd dat slechts een minuut of zelfs minder lang je gedachten focussen een enorme invloed op je stressniveau, concentratie of angststoornis kan hebben.

Wat heeft op jou de grootste impact gehad? Welke tips en ideeƫn hebben jou het meest geholpen? Dit zijn twee dingen waar je steeds op terug wilt kijken.

Ik kijk uit naar jouw inzichten, voel je vrij om ze hieronder in de comments te plaatsen!

Neem vandaag enkele minuten de tijd om na te denken, niet enkel over hoe ver je gekomen bent maar ook hoe deze 30 dagen challenge je heeft beĆÆnvloed en veranderd.

Welke positieve ervaringen heb je gehad door onze tijd samen?

Ik heb er enorm van genoten deze reis samen met jou te maken. En ik hoop dat je je voelt alsof je genoeg hebt bijgeleerd om te beginnen aan jouw eigen pad naar spiritualiteit en zelfgroei.

Ik wens je het allerbeste op je weg!

  • […] vandaag enkele minuten om te reflecteren over hoe ver je gekomen bent, en nog belangrijker, hoe deze simpele 30 dagen challenge je heeft beĆÆnvloed en positieve […]

  • >