Van positief denken naar positieve actie

goede voornemens

Positief denken is iets fantastisch. Je begint de manieren te begrijpen waarop je gedachten invloed hebben op je gevoelens en je gedrag. Je wilt misschien meer controle over je situatie krijgen door bewust die gedachten in uitvoerbare stappen om te zetten. Dit is eigenlijk iets wat je kan doen door een paar proactieve strategieën te implementeren. Lees verder en ontdek hoe je van positief denken naar positieve actie gaat in je benadering van het leven en je doelen.

Maak het bekend

Het concept van manifestatie is heel krachtig. Het is gebaseerd op het idee dat je verlangens werkelijkheid worden wanneer je ze bekend maakt. Dat je zult ontvangen wat je gelooft. Deze filosofie voelt misschien goed voor je aan, misschien ook niet. Maar het uitgangspunt heeft wel zijn verdienste. Door je intenties aan het universum bekend te maken, plaats je ze in je onderbewustzijn. Hierdoor zul je er meer naar handelen. Het is een beetje zoals wanneer je een nieuwe wagen wilt kopen… je wilt bijvoorbeeld een volvo en ineens zie je overal volvo’s rijden. Hetzelfde met zwangere vrouwen of vrouwen met kinderwens. Zij zien ook overal zwangere vrouwen. Waar je je focus op legt, wordt uitvergroot. Helemaal niets zweverigs aan.

Leg verantwoording af

Stop niet bij bij het vertellen van je plannen aan het universum. Vertel het aan de hele wereld. Laat je vrienden, familie en social media volgers weten wat je intenties en doelen zijn. Dit zorgt ervoor dat je verantwoording aflegt voor je plannen. In plaats van enkel te wensen dat ze realiteit zullen worden. Mensen zullen vragen hoe het met je plannen staat. En jij zult ze positieve feedback willen geven. Je kan zelfs aan de mensen die het dichtst bij jou staan vragen of ze je “on track” willen houden door regelmatig een update te vragen. Wanneer je schrijver bent, is het bijhouden van een blog ook een goede manier om verantwoording af te leggen.

positieve actie

Documenteer het

Het documenteren van je doelen en hun vooruitgang is een fantastische manier om positief denken om te zetten naar positieve actie. Wanneer je beslist om over je ervaringen te bloggen, dan zijn je woorden geschreven bewijs van je vooruitgang. 

Ze zullen je verder duwen naar het afronden van je taken. Foto’s maken is een andere geweldige methode om je acties bij te houden en jezelf verder voorwaarts te duwen.

Inchecken met jezelf

Het behouden van een doel is een moeilijke taak. Het is gemakkelijk om enthousiast te worden gedurende de planningsfase wanneer het nog allemaal nieuw is. Eens het nieuwe er af is, kan het harde werk beginnen. Vanaf hier kan het verleidelijk zijn om op te geven. Houd jezelf op het goede spoor door op zware momenten even bij jezelf “in te checken”. Herinner jezelf eraan waarom je naar dit doel streeft. Doelen hebben motivatie nodig om tot bloei te komen. Vind jouw motivatie. Het ding dat je voortduwt en ervoor zorgt dat je blijft doorgaan. Herinner jezelf er regelmatig aan. Je kunt je verlangen ook op één of andere manier visueel maken. Je kan het met lipstick op je spiegel schrijven of een inspirerende foto naast je computer zetten om je eraan te herinneren. Een visionboard is een andere mogelijkheid.

positieve actie

Vind een succesmodel

Een succesvol persoon kiezen om model te staan voor jouw gedrag en je te inspireren, is een mooie manier om je inzet te boosten. Het is belangrijk dat je weet dat je niet exact zoals deze persoon hoeft te zijn. 

Het geeft je een rolmodel dat je kan helpen om je doel te visualiseren. Kies iemand uit je omgeving of iemand waar je over gelezen hebt. Bestudeer hem om over zijn achtergrond te leren, hoe ze zover gekomen zijn. Welk advies ze geven en zulke dingen. Dit bewijs van succes toont je dat het mogelijk is om je dromen waar te maken. Het geeft je een soort landkaart om het te laten gebeuren.

Deze tips zouden je van positief denken naar positieve actie moeten brengen. Eens je begint actie te ondernemen naar je doelen toe, zal je vooruitgang boeken en voldoening vinden in elke stap die je afwerkt.

  • […] vormen van beweging laten je toe om de natuur in te trekken. Zijn simpel genoeg om je geest een pauze te geven en […]

  • […] het zetten van concrete en specifieke doelen is het erg makkelijk om in een oneindige cyclus van ongenoegzaamheid te […]

  • […] manier om jezelf uit het slop te halen en je aantrekkelijk voor anderen te maken is het nastreven van je passies. Wanneer je je niet goed in je vel voelt is het soms gemakkelijk om de hobby’s die we ooit zo […]

  • […] Je kan simpele affirmaties gebruiken zoals, “ik ben het waard om lief te hebben” of “ik ben bekwaam in mijn werk”. Ze kunnen invloed hebben op een hoop gebieden in je leven. Gebruik positieve affirmaties of […]

  • […] aantal manieren om je negatief denken om te draaien is bijna eindeloos. Er zijn echt hopen kleine trucjes die je kan inzetten om je zelfkritiek en negativiteit om te buigen. Denken aan die technieken, en […]

  • >