Positief denken en zelfontwikkeling verhoogt je geluksgevoel

geluksgevoel

We willen allemaal gelukkig zijn. Gelukkig zijn heeft een verschillende betekenis voor verschillende mensen. Het is echter zo dat het hebben van productieve gedachten ons helpt om naar dat gevoel van content zijn toe te groeien. Er zijn verschillende factoren die hiertoe bijdragen. In essentie weet je ondertussen dat de manier waarop je denkt een sterke invloed heeft op hoe je je voelt en gedraagt. Daarom is het niet meer dan logisch dat positief denken en zelfontwikkeling je algehele geluksgevoel kan verhogen. De informatie hieronder gaat hierover verder in detail.

Gelukkige gedachten versterken je geluksgevoel

Het brein is een fantastisch complex orgaan. Je bent je er misschien van bewust de de “bedrading” door externe invloed van vorm kan veranderen. Een manier waarop dit werkt is door het concept van plezier. Ons brein is geconfigureerd op een manier die plezier versterkt. Op deze manier beloont je brein je in essentie wanneer het blootgesteld wordt aan iets leuks. Het is een kettingreactie waar geluk meer geluk opbrengt. De truc is om deze positieve bal in eerste instantie aan het rollen te krijgen. Eens dat een feit is zul je van allerlei soorten beloningen kunnen profiteren. 

geluksgevoel

Positief zijn verhoogt je mentale productiviteit, wat op zich weer leidt naag verhoogd bewustzijn, of denkvermogen. En positieve gedachten stimuleren de groei van zenuwconnecties.

Het is allemaal chemie

De manier waarop je denkt verandert in feite de chemie van je brein. Negativiteit vertraagt je brein en vermindert de werking ervan. Consistente negatieve gedachten kunnen je brein op zo een manier herbedraden dat het bijdraagt tot verdrietigheid of depressie. Positieve en gelukkige gedachten stimuleert de productie van het “voel je goed” hormoon serotonine. En terzelfdertijd vermindert het de aanmaak van het breinvertragend hormoon cortisol (stresshormoon). Dus als je een productief en scherp brein wilt, dan zul je een heel eind komen door het denken van goede gedachten. Gedachten die uit positiviteit voortkomen helpen de groei en gezondheid van je brein. Vooral in het deel van de prefrontale cortex die het denken stuurt en de emotionele reactie.

Je kan je brein trainen

Dus, zoals je kan zien, heeft wat je doet een belangrijke impact op de manier waarop je brein werkt. Op zijn beurt zal je brein daarop reageren, in essentie in een soort van cyclus. Dit zie je in individuen, ze zijn meestal of optimistisch, of pessimistisch. Dit is natuurlijk heel simpel uitgelegd (geprobeerd toch). Het is zo dat je brein reageert op wat het binnenkrijgt. En jij kan ervoor zorgen dat het of positief of negatief functioneert, en wat de norm wordt.

Er is geen reden tot wanhoop wanneer je een negatieve denker bent. Door je aandacht te focussen, gedachten en acties op een meer nuttige mindset, kan je uit je negatieve cyclus loskomen. Je brein trainen naar meer optimisme kunnen de paden die dit type denken heeft, versterken. Begin het proces door jezelf te stoppen wanneer je merkt dat je niet goed op iets reageert. Neem dan proactieve stappen om je gedachten op een betere manier te herkaderen.

Hoe meer je dit proces oefent, hoe natuurlijker het voor je zal worden. Je zal merken dat je meer positiever reageert en je geluksgevoel met de dag groter wordt.
Op deze intentie focussen zal je helpen om het geluk dat je zoekt te bereiken.

  • […] de opeenstapeling van voordelen van meditatie en gebed zal je simpelweg een gelukkiger leven leiden. Vrede in je gedachten zal je voordelen […]

  • […] op het omzetten van je slechte gewoonte in een betere. Een geweldige manier om dit te doen is een journal bijhouden. Ik gebruik bewust het woord journal, omdat het veel meer omvat dan enkel een dagboek. Lees verder […]

  • […] dat doen alsof enkel voor kinderen is. Volwassenen kunnen dit soort van denken echter ook in hun voordeel gebruiken. Wanneer je je verlangens visualiseert, ga dan een stap verder door rekwisieten te […]

  • […] kunnen fantastisch zijn om terug in contact te komen met een oude vriend of je aanmoedigen om nieuwe mensen te leren kennen. Het kan ook je eigenwaarde de grond in boren omdat het bijdraagt aan de druk om in competitie te […]

  • >