Over "In Balans"

Heb jij soms ook het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven?

De waarden en missie van IN BALANS

Mijn missie is om mensen bewust te maken, te inspireren en te motiveren tot het nemen van de nodige actie om hun droomleven te creëren.

Lees beneden verder over In Balans...

Wat anderen zeggen...

Af en toe ook gepaniekeerd.

Leuke challenge met nuttige bijhorende teksten (via mail) met bijkomende uitleg. De commentaar, aanmoediging en bevestiging maken dat je je gewaardeerd voelt en dat er iemand achter je staat.

Dat to-dolijstjes niet te groot(s) moeten zijn. En dat ik me er echt aan moet houden en niet slabakken omdat ik er eigenlijk geen zin in heb of schrik heb voor bepaalde taken. Dat ik nog steeds werk moet maken van het boosten van mijn zelfvertrouwen. En best elke morgen 10 tot 15 minuten tijd wil maken om te mediteren/ademen/visualiseren om vol energie en moed aan de dag te beginnen.

Ik zou niet weten wat je hieraan zou kunnen verbeteren (ook al had ik weer last van uitstelgedrag en faalangst).

Toffe, goed aangepakte challenge. Zeer effectief zijn de persoonlijke opvolging en de extra documenten met uitleg. Het is een echte boost voor aan te gaan pakken.

Y. Edith

Genoten is een groot woord. Sommige opdrachten waren best confronterend. Het was voor mezelf wel goed om weer even stil te staan bij mezelf en dan vooral bij het positieve.

De challenge liet me weer eens even stilstaan bij mijn positieve kanten, mijn krachten en mijn doelen. Het liet me nadenken over mezelf en door kleine stapjes te nemen, voelt iets soms al helemaal anders.

Het inzicht dat ik goed bezig ben en het geloof dat ik er wel zal komen.

Misschien iets langer laten duren? Ik vond dat het enorm snel ging. Soms waren het best pittige opdrachten waar ik, perfectionist zijnde, mijn tijd voor wilde nemen om het goed te doen. Soms moest een opdracht even bezinken eer ik er op kon antwoorden en dan was de volgende opdracht er al. Misschien ook nog een tussenstap tussen het ombuigen van negatief nr positief en de prestatiemap aanleggen.

Niet twijfelen, gewoon doen! Als het je niet meteen meer balans brengt, kan het wel een super boost voor je zelfvertrouwen geweest zijn! Ook altijd mooi meegenomen, toch?!

Zeker en vast de moeite!

Nele Meykens

Mijn reis

Het verhaal van In Balans begint ongeveer twaalf jaar geleden, in 2005.
Dat was het jaar waarin mijn man en ik ons bedrijfje startten.
Hoewel ik een technische achtergrond heb, heb ik mij vanaf het begin van ons avontuur meer met het “people management” bezig gehouden.
Introvert als ik ben ging dat niet altijd van een leien dakje, maar de passie was geboren.

De economische crisis in 2009 maakte abrupt een einde aan onze droom.
Aan mij de zware beslissing over wat ik nu verder wou doen met mijn leven.


Met mensen werken was wat ik wou, dus schoolde ik mij volledig om tot stress-en burnout coach, waar later, door mijn eigen zoektocht naar een gezonde lifestyle, het stukje “gezondheid” nog aan werd toegevoegd.
De initiële naam “MyLifeCoach” werd al snel omgedoopt naar “De Voedingskliniek”. De vlag moet uiteindelijk de lading dekken. Hier werd vooral gewerkt met het concept van voeding als medicijn. Er ontbrak toch nog iets…


In 2014 onderbrak ik mijn praktijk. Het zoeken werd een “gevonden” en ik begon aan een opleiding orthopedagogie. Dit in de veronderstelling dat ik mijn ei kwijt zou kunnen aan het begeleiden van jongeren in moeilijke thuissituaties.
Dit liep niet zoals ik verwacht had.


Op het einde van mijn tweede opleidingsjaar ben ik gecrasht… burn-out…
Het was een mooie bevestiging van mijn eerder opgedane kennis over waarden en normen. Wanneer deze twee conflicteren met wat je doet, wordt je vroeg of laat ter verantwoording geroepen.


De opleiding op zich was fantastisch, het was precies wat ik nodig had en wou doen. De praktijk was echter een heel ander verhaal. De bureaucratie, onbuigzaamheid en bekrompenheid die ik daar tegenkwam druiste regelrecht in op mijn visie op hulpverlening.

Om een lang verhaal kort te maken, ik onderbrak mijn opleiding, ging in therapie voor mijn burn-out en nam een “sabbatjaar” om uit te zoeken wat ik nu eigenlijk wou doen met mijn leven.


Begin 2017 zag “In Balans” het levenslicht.
Een combinatie van mijn levenservaring en de inzichten die ik de voorgaande jaren heb opgedaan.
Het grootste inzicht was dat ik gewoon mezelf kan zijn. Ik hoef me niet anders of beter voor te doen dan ik ben. De authentieke ik is goed genoeg. En zo zijn ook mijn dromen. Goed genoeg!

Mijn leven is uiteindelijk na veel ups en downs geworden wat ik altijd wou.
Ik werk van thuis uit, op mijn eigen tempo (wat zalig is wanneer je CVS hebt).
Mensen helpen is het liefste wat ik doe. Door mijn gezondheidsproblemen dacht ik initieel dat ik dat nooit zou kunnen doen. Maar niets is minder waar.

Door het leven om te gooien, actie te ondernemen en iets op te bouwen dat mijn dromen dicht benadert… en geloof me, het was echt eng in het begin, leef ik nu “the life of my dreams”.
En net dat is de boodschap die ik de wereld in wil sturen. Stop met conformeren. Stop met enkel dromen. Maak het waar!

Ben jij klaar om actie te ondernemen?

© In Balans. Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy | Disclaimer

>