Ontwikkel jouw spirituele kant met 30 minuten lezen in de ochtend

's ochtends lezen

Zoals je geleerd hebt, is het punt van meditatie om je geest en spiritualiteit te focussen om naar een hoger niveau van leven te streven.

Een manier om deze doelen na te streven is door een ochtendroutine te creëren.

Dit is een moment wanneer je net wakker wordt, voordat je aan je dag begint, waarin je op je doelen reflecteert en tijd neemt om de dingen die voor jou het belangrijkste zijn te overdenken.

De oefening van ’s ochtends lezen laat je toe om volledig met jezelf in verbinding te staan en om een positieve mindset aan te nemen voor de dag die voor je staat.

Een belangrijk deel van dit ritueel is lezen in de ochtend. Zoals ik al eerder in deze serie vermeld heb, zijn lezen en onderzoeken essentiële componenten voor het streven naar spiritualiteit.

Lees verder om te ontdekken hoe je jouw spirituele kant kunt ontwikkelen door 30 minuten te lezen in de ochtend. Samen met wat inzicht over hoe je die tijd structureert.

Hoe vind je de tijd

's ochtends lezenDe meesten onder ons hebben een redelijk druk leven.

Het kan moeilijk zijn om zelfs een paar momenten voor onszelf bijeen te rapen doorheen de dag. Laat staan een half uur om te lezen en een beetje extra om op andere dingen spiritueel te reflecteren.

En wat als je geen ochtendmens bent? Wel, je kan misschien denken dat dit doel een onmogelijke taak is.

Wanneer je echter een ochtendroutine met zijn voordelen begint te ervaren, zal je heel waarschijnlijk alles in het werk stellen om er tijd voor te maken.

Laat me je tot dan een paar suggesties geven om je te helpen om de transitie zo eenvoudig mogelijk te maken.

Als eerste, je moet wat vroeger op staan. Dit is essentieel voor bijna iedereen die een ochtend leesgewoonte wilt opzetten.

Het is niet waarschijnlijk dat je in je huidige routine een extra uur zult vinden. Je kan echter wel proberen om je huidige gewoontes aan te passen om het te laten werken.

Om je te helpen om eerder op te staan, zou je een aantal van je vroege activiteiten op een ander moment kunnen zetten.

Je zou bijvoorbeeld ‘s avonds kunnen douchen of wachten tot je lunchpauze om je emails te checken.

Een beetje creativiteit en aanpassing zou je voldoende tijd moeten geven voor deze nieuwe gewoonte.

Wat te lezen

Als volgende vraag je jezelf misschien af wat voor materiaal je moet lezen. Eerlijk? Alles eigenlijk.

De simpele handeling van je dag met woorden te starten, is een manier om je ziel te hernieuwen en je enthousiasme aan te wakkeren voor de uren die voor je liggen.

Sommige keuzes werken beter dan andere, afhankelijk van jouw specifieke verlangen naar de resultaten van dit ritueel.

Wanneer je jouw mindset wilt ontspannen en je creativiteit wilt opladen, dan zal opgaan in een fictief verhaal wel voor jou werken.

Velen vinden non-fictie meer geschikt voor hun spirituele streven.

Lezen over onderwerpen als productiviteits-hacks, een bepaalde hobby of interesse, een nieuwe vaardigheid die je wilt leren of een bepaalde filosofie, kunnen je dan op een introspectief pad zetten.

Dit kan je aansporen om uit te kijken naar extra zelfgroei opportuniteiten in de komende uren.

De voordelen van ‘s ochtends lezen

Er zijn veel voordelen aan ‘s ochtends lezen. Eerst en vooral, het geeft je een break en het is een vorm van zelfzorg. We trakteren onszelf niet veel op rustige tijd.

Zelfs de handeling van het inplannen van een ontspanningsactiviteit kan stresserend zijn. Het inbouwen van deze tijd in je ochtend zal snel een tweede natuur voor je worden. Het heeft krachtige implicaties voor je welzijn.

Plus, lezen kan enorm motiverend en inspirerend zijn. Wanneer je op een idee komt tijdens het lezen van een bepaald boek, dan is het waarschijnlijk dat je dat gevoel van enthousiasme meeneemt doorheen je dag.

Tenslotte, lezen is een vorm van meditatie. Het focust je geest. En je laat je gedachten niet langer toe om af te dwalen naar de zorgen in de wereld.

Dus, de voordelen zijn vergelijkbaar met een half uur mediteren.

Heb je ondertussen al een idee wat 30 minuten uit je ochtend halen om te lezen voor jou kan doen?

Het is deel van een grotere spirituele routine die je een hoop beloningen oplevert.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: