Ontdek de kracht van kansen grijpen

kansen grijpen

Ja, ja, ik weet het… risico’s nemen in je leven is niet gemakkelijk…

Als alles goed gaat, waarom zou je dat dan veranderen?

Ik hoor je!

En ik heb er nog wat aan toe te voegen 😊

Een van de beste manieren om positieve veranderingen in je leven te maken is door meer risico’s te nemen. Het leven is opwindender en belonend wanneer je bereid bent om ervoor te gaan en een paar kansen te grijpen. Plus, succesvolle mensen nemen meer risico’s dan onsuccesvolle mensen.

Met een beetje oefening zal je merken dat een kans of twee grijpen je leven onmeetbaar verrijkt.

Overweeg deze voordelen van kansen grijpen en pluk de macht die dit je geeft:

 1. Kansen grijpen laat je toe om voorbij je comfortzone te gaan. Er zal nooit iets veranderen als je niets nieuws doet. Het is niet gemakkelijk om jezelf te dwingen iets te doen dat jou een oncomfortabel gevoel geeft, maar het is noodzakelijk als je groei wilt ervaren in je leven. Beeld je de nieuwe avonturen in die je kunt hebben!
 2. Kansen grijpen geeft je macht over jezelf. De meeste mensen hebben een aversie voor risico. Het zit niet in onze genen om te ‘gokken’. We zijn als een antiloop die zich in het hoge gras verstopt, bang om in open ruimte te lopen omdat je dan misschien door een leeuw wordt opgegeten. Maar er zit enorme kracht in kansen grijpen.
  • Wanneer je jezelf ertoe kunt aanzetten om dingen te doen die je niet wilt doen, realiseer je je dat je jezelf overwint.
  • Deze macht breidt uit naar andere gebieden van je leven. Je zal merken dat je beter zorg draagt voor de alledaagse, maar noodzakelijke taken in je leven. Actie ondernemen ongeacht het ongemak heeft een krachtige impact op je leven.
 3. Kansen grijpen geeft je meer macht over je leven. Je kan de controle nemen over je leven door de stappen te zetten die nodig zijn om het leven op te bouwen dat je verlangt. Dit geeft je meer controle. Jij kan bepalen hoe je verder wilt gaan. Hoe je obstakels overwint. En het doen.
  • Denk aan de mensen die nooit een kans grijpen. Ze zijn veel meer vatbaar voor de willekeur van het leven. Externe omstandigheden hebben een groter effect. Door kansen te grijpen kun je dat allemaal vermijden.
 4. Kansen grijpen vermindert spijtgevoelens. Meer mensen hebben spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben dan van de dingen die ze wel deden.  Geen kansen grijpen in je leven leidt jaren later tot spijt. Je wilt niet een van die mensen zijn die terugkijkt op zijn leven en zich afvraagt, ‘Wat als?”
 5. Je leven is opwindender als je kansen grijpt. Een van de frequentste klachten van volwassenen is verveling. Leef jij elke dag opnieuw en opnieuw? De tijd vliegt voorbij omdat er niets is dat de ene dag van de volgende onderscheidt. Er zijn geen overwinningen of nederlagen, enkel de saaiheid die met de monotonie komt.
  • Kruid je leven een beetje bij en heb een reden om ’s morgens op te staan. Grijp een kans of twee.
 6. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wanneer je de touwtjes in handen hebt over jezelf en je leven, voel je je echt goed over jezelf. Deze kwaliteiten beïnvloeden ook alle andere delen van je leven.
 7. Je hebt meer opportuniteiten. Kansen grijpen stelt je bloot aan zelfs nog grotere opportuniteiten. Wanneer je bereid bent om moedig te handelen, lijkt het leven je halfweg tegenmoet te komen. Het kan een grote boost zijn voor de hoeveelheid succes die je in je leven ervaart.

Kansen grijpen kan eng zijn.

kansen grijpenMaar stel jezelf de vraag wat jij te verliezen hebt. Of het nu is dat je iemand benadert die je aantrekkelijk vindt, of je CV sturen naar jouw droombedrijf. Wat heb je te verliezen? De meeste risico’s hebben weinig potentieel voor echt verlies. De dreiging zit in je hoofd.

Voor de beste resultaten begin je best langzaam. Beslis om een maand lang elke dag een klein risico te nemen en meet het effect dat het heeft op je leven. Dan kan je verder gaan en grotere kansen grijpen wanneer je tolerantie voor ongemak verbetert.

Download het werkblad om je hiermee te helpen.

Ontdek de kracht van kansen grijpen. Begin vandaag! Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

>