Hoe je kunt onderhandelen met je onderbewustzijn

gewoontes en routines

Je denkt misschien dat je welgesteld of slank wilt zijn, en de partner van je dromen wilt vinden. Maar diep vanbinnen, kan er een deel van jou zijn dat daar helemaal anders over denkt.

Jouw onderbewustzijn heeft als taak om jou veilig te houden, ongeacht hoeveel schade het jou berokkent. Click To Tweet

Hoewel je je misschien miserabel voelt in je huidige situatie, denkt je onderbewustzijn waarschijnlijk dat elke verandering mogelijk gevaarlijk is. Wanneer je merkt dat je vastzit en niet in staat om enige positieve verandering in je leven te creëren, kan het zijn dat je onderbewustzijn jouw inspanningen aanvecht.

Beeld je even in dat je jouw volledige brein aan jouw kant hebt. Je zou elk doel dat je hebt met veel enthousiasme aanvallen. Je zou jezelf nooit meer moeten forceren om iets gerelateerd aan je doelen te doen. Alles zou gewoon meegaan in de flow.

Gebruik deze ideeën om met je onderbewustzijn te leren onderhandelen:

 1. Jouw onderbewustzijn is constant in communicatie met jou. Dat doet het door gevoelens in je lichaam. Het is dat rare gevoel in je maag, dat gevoel van angst, en het geluid van bloed dat pompt in je oren.
  • Wanneer je denkt aan een ijsje met warme chocoladesaus, of uit een vliegtuig springen, dan ontvang je een boodschap van je onderbewustzijn.
  • Maar een boodschap ontvangen betekent niet dat je ze hoeft op te volgen. Zie de communicatie als een suggestie. Het is jouw taak om te bepalen of het een goede boodschap is of niet.
 2. Gebruik de kracht van de pen. Schrijven kan een mooie manier zijn om meer heldere boodschappen van je onderbewustzijn te krijgen.
  • Veronderstel dat je het doel van je leven zou willen kennen. Je zou schrijven, “Het doel van mijn leven” bovenaan een pagina in je notitieboek of je journal. Daarna schrijf je alles op wat er in je hoofd op komt.
  • Je denkt misschien, “dit is dom”. Schrijf het op. Blijf je gedachten opschrijven voor minstens 20 minuten. Wanneer je op iets komt dat aanvoelt als iets van betekenis, omcirkel dat dan. Je zult intuïtief aanvoelen wanneer je het juiste antwoord voor jezelf hebt. Dat gevoel is redelijk helder.
  • Veel van wat je ontvangt is niet veel waard. Dus blijf doorgaan tot je aan de goede dingen komt. Vermijd om te snel op te geven.
 3. Praat tegen je onderbewustzijn. Veronderstel dat je het moeilijk vindt om geld te verdienen en te sparen. Daar is een reden voor. Er is een deel van jou dat of gelooft dat geld hebben slecht is, of dat weinig geld hebben goed is.
  • Zoek een uurtje dat je alleen kunt doorbrengen. Stel jezelf vragen en luister naar de antwoorden. Je geest moet hiervoor stil zijn. Het is belangrijk om ontspannen te zijn. Spreek je onderbewustzijn aan alsof het een vriend van je is.
  • Je zou jezelf de vraag kunnen stellen, “Waarom houd je ons tegen om meer geld te verdienen?” of “Wat probeer je te bereiken door ons arm te houden?” “Wat denk je dat er zou gebeuren als we meer geld zouden hebben?”. Luister naar de antwoorden en schrijf ze op.
  • Eens je jouw antwoorden hebt, kan je een compromis onderhandelen. Misschien gelooft je onderbewustzijn dat te veel geld hebben je egoïstisch maakt. Je zou kunnen vragen of het geven van 10% van je inkomen aan goede doelen, acceptabel zou zijn. Zoek een oplossing en stel het voor. Luister naar het antwoord.

onderbewustzijnZit je vast?

Misschien is je onderbewustzijn de schuldige. Jouw onderbewustzijn probeert je veilig te houden, maar het is niet altijd intelligent. Het werd gekleurd door jouw negatieve ervaringen als kind en jouw foutieve overtuigingen.

Download de “Stadia van verandering” factsheet om je bewust te worden van de mogelijkheden.

Het is belangrijk om te weten hoe je goed onderhandelt met je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn wint altijd, dus zorg ervoor dat het aan jouw kant staat. Met jezelf vechten is het grootste obstakel van allemaal.

>