Omring jezelf met andere positief ingestelde geesten

positief ingesteld

Voor nieuwe doelen gaan vergt een hoop toewijding. Als je gemotiveerd wilt blijven is het nodig om je gewenste eindresultaat in het zicht te houden. Wanneer je ernaar streeft om een positieve mindset te ontwikkelen, kan je dit doen door voorzichtig te zijn met wie je binnen je cirkel toelaat. Door bewust enkel gelukkige, zelfzekere en enthousiaste mensen op regelmatige basis rondom je toe te laten, heb je een constant rolmodel voor de dingen die je hoopt te bereiken. Omring jezelf met positieve geesten (nee, niet die van dode mensen), en je wordt vanzelf positiever. Hier zijn enkele puntjes die aantonen waarom selectief zijn, op de mensen rondom je, zo belangrijk is.

Ze motiveren je

Verandering in je leven doorvoeren vereist motivatie. Wat is er een betere manier om jezelf te motiveren om naar de zonnige kant van de dingen te kijken dan omgaan met mensen die positief denken? Je ziet ze in actie, pikt kleine dingen op die hun zo energiek en aantrekkelijk maken. Je zal misschien ontdekken dat je gelijkaardig gedrag begint te modelleren. Zonder dat je het besefte! Mensen die het glas als halfvol zien, zullen sneller geneigd zijn om je te steunen wanneer je ze over je dromen en doelen vertelt. En er is niks meer motiverend dan gemeende steun en cheerleaders die je aanmoedigen.

Ze trekken je op

Zeg nu zelf, tussen negatieve mensen zitten is echt een domper. Wanneer je zulke mensen in je rijk toelaat, zal het niet lang duren voor je zelf net zo veel zit te klagen en zagen als je compagnons. Doe moeite om je tijd te spenderen met “ik kan het” denkers, en je zult niet meer zo veel willen klagen of de negatieve kant van de dingen zien. De reden hiervoor is dat positieve mensen niet toelaten dat er iemand of iets een negatieve indruk op hun nalaat. Ze zullen eerder frequente “nee-zeggers” confronteren, of gewoon weggaan en meer eensgezinde vrienden opzoeken. Jezelf omringen met vrienden en geliefden die een positieve mindset hebben, is zoals een verzekeringspolis voor je blues en dipjes.

positief ingesteld

Je kan van hun leren

Wanneer je het gevoel hebt dat opgewekt blijven niet zo natuurlijk komt bij jou, is het absoluut een goed idee om een paar positieve maatjes te zoeken. Van wie kan je uiteindelijk meer leren dan van de meesters? 

Je kan niet enkel leren door hun te observeren, maar je vrienden zullen het waarschijnlijk ook niet erg vinden als je af en toe een paar vragen stelt. Wees niet bang om advies te vragen wanneer het moeilijk wordt. En laat kleine ergernissen los voor ze een groot probleem worden. Dit soort mensen is meestal wel bereid om te helpen waar ze kunnen. Zolang je maar respect hebt voor hun tijd en hun grenzen.

Dit zijn maar een paar van de vele redenen waarom je jezelf zou moeten omringen met positieve ingestelde mensen. Onze vrienden zijn een reflectie van onszelf. Het is dan ook niet meer dan normaal dat je vrienden kiest die model staan voor wie jij wilt zijn. Trouwens, positiviteit is besmettelijk. Door rond te hangen bij stralende mensen, ga je vanzelf ook meer stralen.

  • […] uitzoeken van je spiritualiteit kan het zijn dat je vrienden in je leven mist met wie je deze pas verreikte kennis kan […]

  • […] Verbinden en socialiseren met anderen kan je stemming onmiddellijk verbeteren. Dat gaat terug naar die breinchemie en hormonen. […]

  • >