Leren om van jezelf te houden helpt je relatie met anderen

leren om van jezelf te houden

Zelfgroei is een proces dat over verloop van tijd regelmatige toewijding vereist. Een pad inslaan om een positieve mindset te ontwikkelen en een meer vervuld persoon te worden is een actie die geprezen moet worden. Het vergt eerlijkheid en toewijding om verder te gaan en jezelf te verbeteren. Een van de meest significante dingen die je kunt doen om je reis gemakkelijker te maken is leren om van jezelf te houden. Je weet dat gedachten je gevoelens en gedrag sturen.

Wanneer je zelf-gedachten kritisch en negatief zijn, zullen ze een gelijkaardig effect hebben op de manier waarop je je voelt en handelt. Zulke negativiteit dringt door, sijpelt in je persoonlijke en carrière interacties. Eens je jezelf realiseert dat leren om van jezelf te houden, je helpt met je relaties met anderen, kan je verder gaan naar een leven in voldoening. De suggesties hieronder zullen je gids zijn in het ontdekken hoe je je zelfliefde kan verhogen. Om je zo dichter bij de mensen die veel voor jou betekenen te brengen.

Sta rechtop

Je houding communiceert een hele hoop. Iemand met een slechte houding, die voorover hangt en oogcontact vermijdt, wordt gemakkelijk gezien als iemand met een gebrek aan eigenwaarde. Dit soort zelfpresentatie heeft effect op jezelf. Het heeft ook effect op de manier waarop die persoon door anderen gezien wordt. Dus vermijd hangen en sta in plaats daarvan rechtop. Kijk diegenen die je tegenkomt recht in de ogen en reageer op hun met heldere communicatie. Je zal verstelt staan van de impact die deze kleine verandering op je zelfvertrouwen zal hebben.

leren om van jezelf te houden

Kleed je goed

Kleding dragen waarin je je comfortabel en aantrekkelijk voelt is iets dat je kan doen om je wat op te peppen wanneer je je een beetje blah voelt. Dit betekent niet dat je een hoop geld moet uitgeven voor een volledig nieuwe garderobe. 

Begin gewoon met je favoriete outfits op te luisteren met een tof accessoire als je die hebt. Neem een beetje extra tijd om je haar te doen en je make-up als dit iets is wat je leuk vindt. Een beetje meer moeite doen voor je look kan een heel stuk helpen om je eigenwaarde te boosten. Een noodzakelijk onderdeel van zelfliefde.

Streef je passie na

Een fantastische manier om jezelf uit het slop te halen en je aantrekkelijk voor anderen te maken is het nastreven van je passies. Wanneer je je niet goed in je vel voelt is het soms gemakkelijk om de hobby’s die we ooit zo leuk vonden, helemaal te vergeten. Als je denkt dat je geen passie hebt, dan is nu het moment om er een te ontwikkelen. Zit stil en reflecteer op de activiteiten die je graag doet of waarin je interesse in hebt. Eens je er één of twee hebt ontdekt, maak je een plan om van start te gaan.

Opgaan in iets wat je graag doet hernieuwt je gevoel van betekenis en verwezenlijking. (sorry voor de moeilijke woorden, maar soms is het gewoon niet simpel uit te drukken). Je enthousiasme zal op je manier van spreken doorsijpelen en dat is besmettelijk. Mensen vinden het leuk om in het gezelschap van enthousiaste en gepassioneerde mensen te zijn.

leren om van jezelf te houden

Verzorg jezelf

In gezondheid en verzorging investeren is moeilijk wanneer je niet het gevoel van liefde voor jezelf hebt. Ironisch genoeg, wanneer je jezelf wat meer aandacht geeft, zal je waarschijnlijk ook meer het gevoel krijgen dat je het verdient.

Zo leidt bijvoorbeeld gezond eten en beweging naar meer energie, beter humeur en meer eigenwaarde. Dit alles samen produceert een meer positieve en realistische uitkomst. Het laat je toe om verder in jezelf en de mensen om je heen te investeren. 

Deze suggesties zijn een handvol strategieën die je leren om van jezelf te houden. Dit is noodzakelijk om de relaties in je leven te verbeteren. Zoals met de meeste nieuwe gewoontes, kan het moeilijk zijn om hiermee te beginnen.
 Eenmaal je echter begint met deze acties in de praktijk om te zetten, zal je merken dat het veel gemakkelijker wordt om ze in je routine in te passen. Het zal niet lang duren voordat het goed gevoel over jezelf in overvloed komt en naar andere aspecten van je leven overvloeit.

  • […] verlangen om alleen te zijn en angstgevoelens zijn nauw verweven. Ze leven in een cyclus die redelijk moeilijk te doorbreken […]

  • […] overweeg je niet om, in plaats van te focussen op je eigen moeilijkheden of problemen, iemand anders te helpen? Uit jezelf stappen laat je toe om je zorgen even te […]

  • […] door externe invloed van vorm kan veranderen. Een manier waarop dit werkt is door het concept van plezier. Ons brein is geconfigureerd op een manier die plezier versterkt. Op deze manier beloont je brein […]

  • >