Laat je door een mentor of coach helpen om sneller je doelen te bereiken

klagen op social media

Ik ben een grote voorstander voor het vragen van hulp wanneer je het moeilijk hebt.

Dit is het geval in verband met persoonlijke problemen, uitdagingen op het werk en relatiemoeilijkheden. Je er alleen doorworstelen is niet noodzakelijk en kan je leven veel moeilijker maken dan nodig.

Ik weet dat het zwaar kan zijn om toe te geven dat je hulp nodig hebt. Maar dit toegeven is vaak de beste beslissing die je ooit zal nemen. Je beroepen op hulp van een expert is een manier om je voorbij de obstakels te helpen. En het helpt je om je dromen te bereiken.

Ik wil graag met je delen hoe een mentor of coach je kan helpen om je doelen sneller te bereiken.

Waarom zou je hulp zoeken?

mentor of coachEr zijn sommige voornemens die gewoonweg te uitdagend zijn om zelf aan te pakken. We hebben misschien niet de nodige expertise om het gewenste resultaat te bereiken zonder de hulp van advies of sturing.

Hier bovenop komt dan nog eens dat het soms gewoon niet nodig is om het allemaal alleen uit te zoeken. Als je de middelen hebt om een expert in te huren kan je jezelf een hoop frustratie besparen en je doel sneller bereiken.

Een ander voordeel van iemand in je leven te brengen die je helpt is dat er soms tijden zijn waarop we nood hebben aan een cheerleader.

Je zal versteld staan wanneer je ontdekt hoe motiverend het is om iemand in je kring te hebben die weet waar hij of zij mee bezig is.

Welke soorten helpers zijn er zoal?

De soort van expert die je zoekt zal afhankelijk zijn van je specifieke doel. Ik heb het graag over enkele van de meer algemene hulpverleners (zwaar woord, ik weet het) om je een beeld te geven van je opties.

Afslank coaches en personal trainers zijn ideaal voor hen die hun gezondheid, fitheid en figuur willen verbeteren.

Een business coach kan zijn wat je nodig hebt wanneer je van plan bent een startup bedrijf op te richten.

Een algemene lifecoach (of balanscoach 😉 ) is iemand die je helpt bij obstakels in je persoonlijke ontwikkeling of interpersoonlijke moeilijkheden.

Een psychotherapeut is iemand bij wie je hulp kan vragen wanneer je voelt dat je mentale gezondheid je tegenhoudt bij het bereiken van je potentieel.

Waar vind je de hulpverlener die bij je past?

Als je onzeker bent over het type expert dat je nodig hebt vraag je het best even rond. Of zoek je snel even op het internet.

Je vrienden kunnen je misschien de juiste richting op sturen. Of je kan op enkele artikels online uitkomen over het type expert dat je nodig hebt.

Deze middelen zijn ook goed wanneer je graag referenties of verklaringen verkrijgt. Je wilt er niet later pas achter komen dat je je geld verspild hebt aan een oplichter of iemand die zijn vak niet echt kent.

Het is een goed idee om te vragen naar certificaten, verbondenheid met bedrijven uit de sector en andere tekenen die er op kunnen wijzen dat de persoon een professional is.

Een gids, mentor of coach die je helpt op je pad naar succes is geen teken van zwakheid. Het is verstandig en zal je kans op succes verhogen. We kunnen allemaal wel eens een handje extra gebruiken.

  • […] kunnen meestal in elke problematische situatie helpen. Misschien is een lifecoach of mentalcoach datgene wat je nodig hebt wanneer je je vast voelt zitten en graag iemand hebt die je motiveert om […]

  • >