Kleine, positieve gedachten en acties leiden naar grote positieve veranderingen

positieve verandering

Je leven en jezelf positief veranderen kan echt wel lijken op een monumentale taak. Er zijn waarschijnlijk hopen dingen die je zou willen bereiken of worden. Al deze hindernissen op je weg overwinnen, inclusief je eigen twijfels, is iets wat gewoon niet mogelijk is, niet? Fout! Laat ons even op een andere manier naar de dingen die je voor jezelf wilt kijken. In plaats om te denken aan alle dingen die je moet doen en alles wat je nog moet leren, kan je het beter in kleine stukjes kappen.

Deze verschuiving in aanpak is de sleutel tot het waarmaken van je grootste dromen. Het is zo dat kleine, positieve gedachten en acties naar grote positieve veranderingen leiden. De informatie in dit artikel geeft je een paar suggesties om mee van start te gaan.

Elimineer de vergelijkingen

Er is bijna niets dat zo kan leiden naar zelftwijfel en het gevoel waardeloos te zijn dan jezelf vergelijken met anderen. Jammer genoeg maken social media dit soort observaties algemeen goed. Het is een verliezende veldslag die ook ongelofelijk oneerlijk is. “Beoordeel de vis niet op zijn vermogen om te vliegen” is een spreekwoord dat hier helemaal op zijn plaats is.

Door jezelf te vergelijken met iemand anders die meer tijd heeft, een hoger inkomen of extra mogelijkheden, zet je je in de competitie die niet vergelijkbaar is en je geen voordeel oplevert, en ook geen positieve veranderingen. Waarom meet je je succes in plaats daarvan niet met je eigen lat? Start met proberen op je eigen tempo te verbeteren in plaats van je lat op iemand anders zijn hoogte te zetten.

positieve veranderingen

Probeer iets nieuws

Probeer als doelstelling te nemen dat je elke week één nieuw ding leert. Ga voor dagelijks als je je avontuurlijk voelt. Door het op regelmatige basis injecteren van nieuwe ervaringen in je leven, verander je je energie en je mindset. 

In plaats van je elke dag door de sleur heen te slepen, neem je de tijd om te plannen en te denken over het nieuwe ding dat je aan je to-do lijst wilt toevoegen. Of je zet effectief die gedachten om in actie door je op iets onbekends te storten.

Voel je vrij om de ervaring aan te passen aan jouw niveau van energie dat je die week hebt. Wanneer je je uitgeput voelt is het uitproberen van een nieuw recept al voldoende. Wanneer je op een bepaald moment meer energie hebt, plan je een weekendje weg of boek je een workshop van iets dat je altijd al wou leren. Elk opschudden van je routine is een plus die je voort zal duwen naar het maken van positieve veranderingen.

positieve veranderingen

Leer van anderen

Velen van ons houden zich vast aan overtuigingen of vinden dat onze manier van denken de juiste is. Soms raken we onnodig van streek of geïrriteerd door de acties van iemand anders. 

Wanneer je je op zulke gevoelens betrapt, neem dan een pauze en reflecteer op waarom die persoon de dingen op die manier doet. Je kan ook een stapje verder gaan en het hun vragen. Je zal merken dat hun manier om de dingen te doen waarschijnlijk wel een reden heeft. En je zal waarschijnlijk doorheen het proces een hoop respect winnen voor je openheid voor nieuwe ideeën.

Deze drie suggesties zouden een goede jumpstart zijn om kleine dingen te veranderen. Die kleine dingen leveren je grote beloningen op wanneer het aankomt op zelfgroei. Eenmaal je begint met je gewoontes aan te passen, zul je merken dat meer aanpassingen gemakkelijker gaan. Je kan echt de verandering zijn die je wilt zien, enkel door het aanpassen van één klein dingetje tegelijk.

  • […] je oefent en je spirituele pad nader bepaalt zal ook je SQ verhogen. Zoals met de meeste dingen is dit een reis die tijd […]

  • […] cheerleaders zijn de mensen die altijd klaarstaan om je aan te moedigen van aan de zijlijn. Hun taak is jou toejuichen terwijl je werkt aan het bereiken van het doel dat […]

  • […] met veel dingen, wordt het gemakkelijker en natuurlijker hoe meer je oefent. Maak er een gewoonte van om je ogen te sluiten en een paar keer diep adem te halen wanneer je […]

  • […] Maar wanneer je merkt dat de dingen uit de hand beginnen lopen en naar serieuze angstaanvallen gaan, aarzel dan alsjeblieft niet om hulp te zoeken.Wat ik je kan tonen is hoe je kunt ontspannen, hoe je je gedachten in perspectief krijgt, hoe je je zenuwstelsel kalmeert, en hoe je je houding van constante bezorgdheid en angst verandert naar vooruitkijken naar wat de toekomst brengt. […]

  • […] is een proces van je hoofd leegmaken en bewuste stilte. Neem wat tijd om te mediteren voordat je je doelen visualiseert. Deze stap zal je brein voorbereiden om je visualisaties te […]

  • >