Klaag niet over dingen die niet kunnen veranderen

Ben jij tevreden of klaag je veel?

Continu klagen in de plaats van grijpen naar tevredenheid heeft zijn manieren om je leven over te nemen. Ik heb de manieren waarop het patronen creëert in je brein die erg hard te doorbreken zijn al met je besproken.

Gisteren nog hebben we het gehad over de manieren waarop het op negatieve wijze de manier waarop anderen je aanzien beïnvloedt. We hebben het ook gehad over manieren waarop je een legitieme klacht kan uiten.

Er zijn echt wel momenten waarop je frustratie gehoor dient te worden. Zijn er ook dingen waar je nooit over zou mogen klagen? Ik zou zeggen van wel. Een grote regel die ik probeer te volgen in mijn leven is om nooit te klagen over de dingen die niet kunnen veranderen. Dit toch doen werkt tegenstrijdig op zoveel manieren. Het doet niets anders dan jou pijn doen. Laten we bekijken wat ik hiermee bedoel.

Het is nutteloos

Een van de grootste redenen om te vermijden te klagen over dingen die niet verandert kunnen worden is dat er gewoon geen nut in zit. Het is een vruchteloze poging en verspilling van energie.

Ik ken mensen die klagen over alles en iedereen. Het weer is bijvoorbeeld iets dat in me opkomt.

Het kan spijtig zijn dat slecht weer je plannen verpest maar hierop blijven tobben zal helaas niets veranderen. Het weer zal niet op miraculeuze wijze beter worden omdat jij erover zit te klagen. Dit geldt ook voor een heleboel andere dingen die volledig buiten jouw controle liggen.

Het haalt je onderuit

Klagen over het weer of iets anders wat niet in je handen ligt zorgt er enkel voor dat jij en de mensen rondom je onderuit gehaald worden. Je zal je nog slechter voelen over de ongelukkige omstandigheid wanneer je baadt in spijt of woede erover. Klagen over iets dat niet kan worden verandert kan echt de stemming in een hele ruimte onderuit halen. Probeer er niet door verslonden te worden.

Het houdt je vast

klaag niet zoveelHerinner je je wanneer we het gehad hebben over de wetenschap achter klagen en de manieren waarop constante blootstelling aan negativiteit ons brein aantast?

Vruchteloos klagen dat nooit een tevredenstellende uitkomst met zich mee kan brengen is een zekere manier om de neurale wegen die het patroon van ongelukkig zijn vastleggen, te triggeren. Je zal jezelf al snel bevinden in een constante klaagcirkel wanneer je jezelf doet toegeven aan klachten die je nergens brengen.

Het trekt je achteruit

Zoals ik gisteren al besproken heb kan klagen je echt achteruit trekken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je een slechte reputatie hebt behaald van de negatieve persoon die nooit iets positief te zeggen heeft.

Mensen maken allerlei vooroordelen over het karakter van klager en ze gaan meestal niet graag met zulke mensen om. Chronisch klagen kan je relaties, jobs en meer kosten.

Download hier je werkblad om direct aan de slag te gaan!

Dit zijn slechts enkele van de manieren die aantonen waarom klagen over de dingen die je niet kan veranderen compleet nutteloos is. Er zijn zeker en vast veel betere manieren om je energie te besteden.

>