Kies tevredenheid boven klagen

tevredenheid boven klagen

Kies elke dag opnieuw voor tevredenheid in de plaats van klagen

Je begrijpt nu de manieren waarop je brein verandert als reactie op regelmatig klagen. Je bent je ervan bewust dat deze patronen aangepast kunnen worden waardoor positief denken op een natuurlijke manier zal komen door veel te oefenen. Het zal niet makkelijk zijn om de gewoonte te klagen te doorbreken. Het kan je daarom helpen wanneer je de voordelen inziet van het kiezen voor tevredenheid boven klachten. Wanneer je een proactieve beslissing neemt om je klagen te overwinnen zal je een heleboel goeds op je af zien komen.

Relaxatie

Een van de eerste dingen die je zal opmerken is dat je je meer ontspannen voelt. Het loslaten van zorgen over dingen waar je toch niets aan kan veranderen zal ervoor zorgen dat je minder stress voelt. Klagen op regelmatige basis kan ervoor zorgen dat je continu op je paard zit. Beslissen om te proberen je perspectief te veranderen wanneer de dingen niet op jouw manier gaan kan je ontspannenheid verhogen en je stress verminderen.

Geluk

Het stoppen van de klaagcirkel zal waarschijnlijk ook leiden tot meer geluk. Wanneer je bewust beslist een verandering door te voeren zal je normaliter een soort van zelfonderzoek doen. Je bekijkt wat je momenteel onderuit haalt en wat aan de basis ligt van je ontevredenheid. Je kijkt ook naar de manieren waarop je brein begint zichzelf te herstructureren. Je neuronen zullen efficiënte verbindingen beginnen maken richting meer positief denken en je levels van het stresshormoon, cortisol, zullen beginnen verminderen. Blijere gedachten zijn dichterbij dan je denkt wanneer je begint minder te klagen.

Verbinding

tevredenheid boven klagenNu we het over verbindingen hebben, je relaties met anderen zullen vast en zeker verbeteren wanneer je je niet meer als een Negatieve Nancy gedraagt. Mensen zullen meer geneigd zijn om zich met jou te verbinden. Niemand houdt ervan om omringd te worden door mensen die de hele tijd negatief zijn. Eens je bewust begint moeite te doen om minder te klagen en zuchten over anderen zal je van nature meer empathie en medeleven naar hen voelen. Dit soort begrip helpt je echt verder richting het versterken van je banden met anderen.

Versterking

Terwijl je begint succes te behalen met het hervormen van je klachten zal je meer zelfvertrouwen en zekerheid in jezelf krijgen. Het is versterkend om te weten dat jij de baas bent over je gevoelens en handelingen. Deze boost in je eigenwaarde bouwt op zichzelf voort en laat je toe je sterker te voelen in andere beslissingen in je leven. het is geweldig hoe het maken van kleine veranderingen de aansturing kan zijn om veel grotere aanpassingen in je leven te doen plaatsvinden.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je leven zal verbeteren wanneer je kiest voor tevredenheid in de plaats van klachten. Ik kijk er naar uit dat je al de geweldige dingen die je nog te wachten staan kan ontdekken!

Download hier jouw journalpagina voor geluk.

>