Je eigen spiritualiteit definiëren

je eigen spiritualiteit

Hopelijk begin je op dit punt in onze reis samen op te merken dat er niet één juiste manier is om je eigen spiritualiteit te ontwikkelen.

Ieders pad is persoonlijk. Er zijn vele voordelen die behaald kunnen worden door toegewijd te werken. Maar wat je ervan opneemt hangt af van je specifieke doelen.

Dit brengt me bij het onderwerp van vandaag, een discussie over de manieren waarop je je eigen spiritualiteit kan bepalen. Dit kan erg versterkend en bevrijdend werken.

Laten we kijken wat het inhoudt en hoe je verder je eigen manieren kan ontwikkelen.

Dingen die je in acht moet nemen alvorens te beginnen

Zoals bij elke nieuwe activiteit is het een goed idee om wat research te doen om zo te leren over het onderwerp. En een moment van zelfreflectie te houden om te kunnen bepalen wat je er mee wenst te bereiken.

Het is belangrijk niet te vergeten om zacht te zijn voor jezelf aangezien dit iets volledig nieuw in je leven kan zijn. Het is logisch dat je niet alle antwoorden in een keer zal vinden.

Het opzoeken van een spiritueel pad is een ontwikkelend proces dat tijd vergt. Neem nu je huidige geloof. Denk aan wat ertoe heeft geleid dat je wou zoeken naar iets hoger dan jezelf.

Sommigen ervaren een spirituele openbaring die hun richting een specifiek pad stuurt terwijl anderen eerder een vaag gevoel van gemis in hun leven volgen.

Manieren waarop je helderheid verkrijgt

Je kan beginnen met jezelf te betrekken bij een georganiseerde religie, een spirituele school of gedachte maar dit is zeker niet noodzakelijk.

Zelfs als je jezelf associeert met een specifieke groep of filosofie, het punt van je eigen spiritualiteit is net dat het zeer persoonlijk en individueel is voor iedereen.

Praat met anderen, lees wat en neem de tijd om uit te zoeken welke aspecten jou aanspreken. Neem notities of houd een dagboek bij tijdens deze periode.

Maak een lijstje van jouw waarden en de dingen die je mist in je leven. Begin dan te brainstormen over manieren waarop je deze dingen kan bereiken.

Hoe je kan leren

je eigen spiritualiteitHet is tijd om meer specifiek te kijken naar manieren waarop je verschillende spirituele filosofieën kan aanleren. Het internet is een goede plaats om te starten.

Je kan beginnen met het lezen over verschillende religies en geloven waar je reeds bekend mee bent. Dit soort research leidt vaak tot het tegenkomen van relevante onderwerpen.

Volg de links die je aanspreken. Vind boeken over verschillende paden en absorbeer deze informatie. Het is ook een goed idee om buiten te komen en diensten of bijeenkomsten bij te wonen van groepen die op een lijn zitten met jouw specifieke geloof.

De kennis die je verkrijgt vanuit deze persoonlijke ervaringen is onschatbaar voor het bereiken van je eigen ondervindingen.

Begin met het incorporeren van activiteiten als yoga en meditatie in je leven.

Mogelijks zijn alternatieve medicijnen en behandelingen zoals Reiki, acupunctuur, aromatherapie, kruidenleer of homeopathie de moeite waard om te bekijken en aan je routine toe te voegen.

Misschien is het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan wel iets wat je hiermee kan helpen. Download het hieronder.

Dat is de schoonheid van spiritualiteit. Hoe je het aanpakt kan en moet volledig jouw keuze zijn. Heb er plezier in en blijf open staan voor de mogelijkheden. Je zal versteld staan van wat je creëert.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: