Je bent sterker dan je denkt – kijk terug naar wat je al overwonnen hebt

bijhouden van een journal

Vandaag wil ik het hebben over mijn favoriete strategie om obstakels te overwinnen.

Wanneer we oog in oog staan met een moeilijke periode zijn we vaak hard voor onszelf. We voeden onszelf met negatieve boodschappen en vragen ons af of we ooit alles goed gaan kunnen doen.

Dit is een destructief patroon om in te leven en het is erg moeilijk om je hieruit te sleuren.

Je kan een terugblik op je leven gebruiken om jezelf vooruit te duwen wanneer je soms te hard voor jezelf bent.

Je bent sterker dan je denkt. Click To Tweet

Kijk terug naar wat je reeds overwonnen hebt en kijk ook naar behaalde prestaties.

Dit is een krachtige manier om jezelf vooruit te duwen en terug op je pootjes terecht te komen wanneer je je slecht voelt. Laat me je tonen wat ik bedoel.

Bekijk je vooruitgang in perspectief

nieuw perspectiefWe hebben allemaal goede periodes en successen gehad in ons leven. Dit is makkelijk te vergeten wanneer we omringd worden door problemen.

Herinner jezelf aan de dingen die je goed hebt gedaan in het verleden en dat je snel terug perspectief zal zien.

Je zal inzien dat je ooit dingen hebt gedaan waar je trots op bent en dat je dit ook opnieuw kan doen.

Het is goed om je voorbije prestaties te onderzoeken om zo de manieren terug te vinden waarop je de dingen toen voor elkaar kreeg. Deze oefening toont je dat hetzelfde ook nu opnieuw mogelijk is.

Boost je zelfvertrouwen

Je zal je waarschijnlijk meer zelfzeker voelen wanneer je terugdenkt aan iets in het verleden waar je trots op bent.

In de plaats van je wanhopig te voelen kan je je nieuwe perspectief gebruiken om jezelf eraan te herinneren hoeveel talent en mogelijkheden je hebt.

Dompel je onder in de manieren waarop je in staat was om doelen te bereiken en gebruik deze gevoelens om positieve gedachten over je huidige uitdaging te krijgen. Meer zelfvertrouwen zal je al snel het gevoel geven dat je klaar bent om de wereld aan te pakken.

Je voelt je gelukkiger wanneer je positieve ervaringen terughaalt

Je kan ook een boost in gelukzaligheid krijgen wanneer je vroegere prestaties bekijkt.

Omring jezelf met de emoties die je toen hebt ervaren en probeer ze in het heden te opnieuw te creëren.

Deze shot van positiviteit bouwt op zichzelf voort om je gemoedstoestand de hele dag door te verbeteren. Jezelf herinneren aan je mogelijkheden en vaardigheden is een fantastische manier om je snel gelukkiger te laten voelen.

Raak gemotiveerd door je nieuwe perspectief

Eens je je zekerder en gelukkiger voelt met een nieuw perspectief op je leven zal je je meer gemotiveerd voelen om je to-do lijst aan te pakken.

In plaats van in een depressie te duiken of in destructieve gewoontes te vallen kan je deze positieve gevoelens gebruiken als een duwtje richting het bereiken van je doelen.

Een herinnering aan hoe je zware periodes hebt overwonnen is soms net datgene wat je nodig hebt om in de toekomst gemotiveerd te blijven.

Zie je wat ik bedoel met de kracht van het herinneren van voorbije prestaties? Neem pen en papier en begin enkele van de momenten waarop je het meest trots bent op te schrijven. Gebruik deze informatie om je toekomstig succes te voeden.

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

>