Innerlijke Rust… Heb Jij Het?

bewegen tegen vermoeidheid

Ooit had ik helemaal geen rust…

Mijn leven was zo hectisch (dacht ik) dat rust in mijn hoofd echt niet aan de orde was.

Ik weet dat ik lang niet de enige ben die moeite heeft met gewoon ‘zijn’. Jarenlang heb ik geploeterd om te komen waar ik nu ben. En weet je? Het is pas zover gekomen toen ik een manier gevonden had om niet meer zo door mijn gedachten meegesleept te worden.

Innerlijke rust is een staat van kalmte en tevredenheid. Het is de overtuiging dat je jouw leven op een positieve manier leeft, gekoppeld aan het vermogen om op een comfortabele manier de stress in je leven te hanteren.

We kennen allemaal wel mensen die een perfect voorbeeld zijn van innerlijke rust. We kennen ook mensen die precies het tegenovergestelde zijn. Elke emotioneel gezonde persoon verdient innerlijke rust.

innerlijke rustVind innerlijke rust met deze strategieën en ga met een glimlach door het leven:

 1. Draag zorg voor je lichaam. Innerlijke rust klinkt zo groots en spiritueel. Maar je kunt geen innerlijke rust hebben als je slecht eet of niet genoeg slaap krijgt. Gezond eten, slaap, en fatsoenlijke medische zorg zijn het fundament voor het vinden van innerlijke rust.
 2. Heb aandacht voor onopgeloste problemen. Kijk terug naar je verleden en handel alles af dat jouw aandacht vraagt. Zeg de dingen die gezegd moeten worden. Het is moeilijk om rust te vinden als er dingen boven je hoofd hangen.
 3. Leef het juiste leven voor jou. Velen onder ons voelen zich aangetrokken tot wat de Amerikanen ‘the American Dream’ noemen. We streven ernaar populair te zijn, een aantrekkelijke partner te vinden, een belangrijke job binnen te halen, en met een mooie auto te rijden. Dit is misschien voor sommigen het perfecte leven. Maar het is verre van perfect voor iedereen.
  • Je bent misschien veel gelukkiger met een vrijgezellenleven, voor jezelf werken, en met een motor rijden.
  • Uiteindelijk geeft niemand anders er om hoe jij leeft, dus maak jezelf gelukkig.
 4. Accepteer jezelf. Je hebt bepaalde hebbelijkheden, voorkeuren, dingen waar je niet van houdt, en tekortkomingen. Ernaar streven om jezelf te verbeteren is bewonderenswaardig. Maar je moet het feit accepteren dat je introvert, kort, en bijziend bent. Laat het verleden los en leef in de toekomst.
 5. Zorg voor een reserve. Het is gemakkelijker om gelukkig en vredig te zijn wanneer je van alles wat je nodig hebt genoeg hebt. Wanneer je een kritische component voor jouw rust en geluk mist, ga jij je gestresseerd en onvoldaan voelen.
 6. Limiteer je commentaar tot die dingen die waar, vriendelijk en nuttig zijn. We creëren een hoop uitdagingen voor onszelf door de verkeerde dingen te zeggen. Door de waarheid te zeggen, elimineer je alle problemen die met leugens geassocieerd worden.
  • Door enkel vriendelijke, nuttige dingen te zeggen, zullen anderen graag bij je zijn. Vermijd roddelen en houd je speech eerlijk en positief.
 7. Leer om jezelf van je gedachten te scheiden. Je brein is een gedachten-producerende machine. Minstens 99% van wat je denkt is rommel. Leren om je gedachten voorbij te laten gaan zonder erin betrokken te raken is een vitale vaardigheid.
  • De meesten onder ons doen het omgekeerde. We denken aan hoe onze baas op ons vorige werk ons verkeerd behandelde. En dan worden we boos en beelden ons in dat we hem een afranseling geven. Ondertussen genieten we eigenlijk van een dag in het park met onze kinderen. Onze gedachten kunnen ons beroven van het moment.
  • Je kunt je gedachten niet stoppen. Maar je hoeft ze geen energie te geven door er betrokken bij te raken.

Meditatie helpt! Download hieronder de actiegids.

Innerlijke rust is een uitdaging om te bereiken, maar het waard om na te streven. Innerlijke rust is simpel en eerlijk. Het vereist een leven leven dat authentiek is voor wie jij als persoon bent. Wees jezelf en vermijd om onnodig drama in je leven te creëren. Zoek oplossingen voor die dingen die zwaar op je wegen. Enkel jij kan jouw innerlijke rust creëren.

Ik hoor graag jouw reactie in de comments!

>