In 9 Stappen Van Droom Naar Realiteit

van droom naar realiteit

Ik heb enorm veel ideeën…

Ik ben dan ook dankbaar voor mijn creativiteit, maar om al die ideeën in realiteit om te zetten, heb ik nog iets anders nodig… ACTIE!

Ja, ik hoor je, daar is tijd en moed voor nodig, I know. Maar wat is het alternatief?

Je weet wat ze zeggen he, een doel zonder actie blijft maar een droom…

Veel ondernemers zullen je vertellen dat ideeën het gemakkelijke deel zijn. Het is de implementatie die de succesvolle van de onsuccesvolle onderscheidt.

Een idee naar realiteit omzetten is een vaardigheid die iedereen kan leren. Click To Tweet

Jezelf managen en dagelijkse acties zijn de belangrijkste factors.

Wat zou jij doen als je wist dat falen niet mogelijk was?

Volg deze stappen om jouw eigen realiteit te creëren:

 1. Wees duidelijk over je objectieven. Is het duidelijk wat je wilt? Succes is veel waarschijnlijker als je objectieven helder en precies zijn. Als je te vaag bent, zullen de probleemoplossende functies van je brein te verward zijn om optimaal te opereren.
 2. Lijst je bronnen op. Wees je bewust van alle tools die je ter beschikking hebt. Je hebt meer om mee te werken dan je je realiseert. Overweeg al de mensen die je kent die in staat zijn om je te assisteren. Maak een lijst van alle bronnen die relevant zijn voor jouw objectief. Misschien zijn je auto, je computer, of de lokale bibliotheek waardevolle tools.
 3. Overweeg de bronnen die je nodig hebt. Maak een lijst van alles wat je denkt nodig te hebben en vergelijk dat met de lijst met beschikbare bronnen. Hoe ga je de verschillen opvullen?
  • Het belangrijkste, zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om van start te gaan. Vermijd dat de toekomst je tegenhoudt om vandaag nog actie te ondernemen. Als er iets is wat je mist dat je de eerste zes maanden of zo niet echt nodig hebt, dan kan je nog altijd beginnen!
 4. Blijf je bewust van je objectieven. Houd je objectieven vooraan in je gedachten. De gemakkelijkste manier is om er elke dag aan te denken. Houd ze bij in je planner of journal en lees ze elke dag opnieuw. Een simpele visualisatiesessie tweemaal per dag is voldoende. Herinner jezelf gewoon op regelmatige basis dat je een idee hebt dat je in realiteit wilt omzetten.
 5. Vermijd om voor perfectie te gaan. Het grootste obstakel is waarschijnlijk de overtuiging dat succes enkel komt van de perfecte actie. Die overtuiging is genoeg om je inspanningen te verlammen. Consistente, stabiele actie is genoeg om je doelen te bereiken.
 6. Maak een plan. Vermijd om elke dag wakker te worden zonder aanvalsplan. Weet hoe je jouw volgende dag gaat spenderen voordat je ’s avonds naar bed gaat. Een simpel to-do lijstje garandeert je elke dag houvast.
 7. Doe je plan. Weten wat je moet doen is maar de helft van de puzzel. Het is belangrijk dat je jouw plan consistent uitvoert. Iedereen weet hoe je gewicht verliest, maar er zijn veel mensen met overgewicht op de planeet. Focus op het uitvoeren van simpele, effectieve acties, dag na dag. Een rivier heeft de Grand Canyon gecreëerd, en jouw objectief is waarschijnlijk minder grandioos.
 8. Evalueer je vooruitgang. Geef jezelf regelmatig feedback. Zoek een methode om jouw vooruitgang te meten en meet regelmatig. Bepaal of je op de juiste weg zit. Hoe kan je jouw resultaten verbeteren? Moet je het op een andere manier proberen?
  • Zoek naar verbeteringen van je aanpak gebaseerd op je evaluaties.
 9. Blijf doorgaan. Als je blijft werken, je vooruitgang meet, en een effectieve aanpak ontwikkelt, hoe kan je dan nog falen? Je kan enkel falen als je opgeeft. Geniet ervan en wees trots op de vooruitgang die je elke week maakt. Weet dat je idee realiteit wordt.

Download dit werkblad om jouw dromen in realiteit om te zetten!

van droom naar realiteitSucces is niet complex. Succes is het resultaat van focus houden en elke dag passende actie ondernemen. Als je niet opgeeft, is falen niet aan de orde. Niets is opwindender dan een droom in realiteit omzetten. Wat voor leven wil jij voor jezelf creëren?

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: