Hoe een verhoogd zelfvertrouwen je kan helpen met het krijgen wat je wilt

zelfvertrouwen

Dit klinkt misschien als het zeemzoete advies dat je ouders je vroeger gegeven hebben, maar het is echt waar dat zelfvertrouwen je zowat alles kan geven wat je wilt. Dat, en jezelf zijn.

Als je een date wilt bemachtigen, succesvol worden in je carrière, of om het even welk aspect in je leven naar een hoger niveau wilt tillen, dan is het boosten van je zelfvertrouwen een van de beste manieren om dat te bereiken.

Hier is waarom…

Wat zelfvertrouwen echt betekent

zelfvertrouwen

Wanneer je ooit een “alpha man” hebt ontmoet, of een vrouw die alles onder controle lijkt te hebben, dan heb je misschien ondervonden dat zij meestal veel zelfvertrouwen hebben. De waarheid is dat de hele reden waarom ze zo succesvol lijken, juist dat zelfvertrouwen is. Dat is omdat zelfvertrouwen een krachtig signaal uitstraalt. Het zegt “Ik beschouw mezelf als een goede vangst”.

In evolutionaire termen gesproken, suggereert zelfvertrouwen dat je potentieel een goede partner bent, of een superieure concurrent. Zelfs als iemand klein is, slecht gekleed en onaantrekkelijk, als hij veel zelfvertrouwen uitstraalt zal het lijken alsof hij meer weet dan jij.

De veronderstelling is dat ze wel een reden zullen hebben voor zoveel zelfvertrouwen.

En zodoende denken we onmiddellijk dat deze persoon op een of andere manier superieur aan ons is. Dat we moeten proberen om indruk op hem te maken of proberen meer zoals hem te zijn.

Dat is waarom we worden aangetrokken door mensen die zelfvertrouwen uitstralen. Dat is waarom we met hun willen daten. En dat is waarom we willen dat ze ons leuk en aardig vinden.

Veel mensen realiseren zich het belang van zelfvertrouwen niet.

Ze denken dat het genoeg is om aardig te zijn. Ze veronderstellen dat als ze lief en aardig doen, mensen hun aangenaam gezelschap gaan vinden. Dat diezelfde mensen hun look en hun status niet belangrijk meer gaan vinden.

Maar als je weinig zelfvertrouwen hebt en ook nog eens de lieverd uithangt, kan dit in je gezicht ontploffen. Het zal erop beginnen lijken dat je iets wilt van die ander en dat je geniepig wilt zijn om het te krijgen.

Omgekeerd, als je je minder behoeftig opstelt, als je kan tonen dat je echt bekwaam bent en indrukwekkend, en dan in een open en vriendelijke manier iemand aanspreekt… dan zullen ze verkocht zijn aan je charme.

Dit soort aardig zijn komt eerlijker en authentieker over omdat het lijkt alsof je van niemand hulp nodig hebt.

zelfvertrouwen

Dus mannen: stop met te proberen om die vrouw met lief zijn voor je te winnen. (aan de “friendzone” is moeilijk te ontsnappen)

Werknemers, stop met proberen om die job te krijgen door jezelf belachelijk en onderdanig voor te doen.

Gedraag je alsof je weet dat je het waard bent en leg daarbovenop een laagje aardig zijn. Dat is de winnende combinatie!

Meer weten over hoe je krijgt wat je wilt? Lees dan het artikel "5 Stappen om te krijgen wat je wilt"...

>