Hoe overweldiging burnout en vermoeidheid kan veroorzaken

adrenale vermoeidheid

Overweldiging is het pad naar vermoeidheid en burnout. In een constante staat van overweldiging verkeren is een verzekering dat vermoeidheid en uiteindelijk burnout zal opkomen. Overweldigd zijn kan je adrenale systeem, dat verantwoordelijk is voor het produceren van hormonen die helpen om gemoedstoestand, stress en andere aspecten van het leven te controleren, beïnvloeden. Terwijl adrenale uitputting momenteel nog niet erkend is als een medische toestand kunnen adrenale tekorten enorm serieus zijn.

Adrenale tekorten zijn de onmogelijkheid om een of meer van de hormonen te produceren die noodzakelijk zijn voor de vecht of vlucht reacties.

Adrenale uitputting is het resultaat van adrenale kanalen die overwerkt zijn door een lichaam dat constant in vecht of vlucht staat of overweldiging verkeert. Of adrenale vermoeidheid nu erkend is als een legitieme medische toestand of niet, er is stijgend bewijs dat het zijn tol vergt op het lichaam door chronische overweldiging.

Enkele symptomen van adrenale tekorten en adrenale vermoeidheid zijn:

  • Vermoeidheid
  • Gewichtsverlies
  • Lage bloeddruk
  • Verminderde mogelijkheid om stress onder controle te houden
  • Verzwakt immuunsysteem

adrenale vermoeidheidOverweldiging is de constante staat van overbelasting en niet in staat zijn om houdbare controle over de verschillende aspecten in je leven te krijgen. Het heeft een domino effect. Meestal begint het in een aspect van je leven en breidt het zich uit naar alle gebieden terwijl je lichaam begint uitgeput te geraken van de chronische stress.

Heb je ooit opgemerkt dat je chronische hoofdpijn, buikpijn en te weinig slaap krijgt wanneer je overweldigd bent? Dit is geen toeval. Dit is een symptoom van adrenale vermoeidheid en je lichaam zijn natuurlijke reactie op chronische stressors.

Goed voor jezelf zorgen is de boodschap. Zorg jij genoeg voor jezelf? Doe hier de test!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: