Hoe Je Een Strategisch Denker Wordt – Gebruik Een Planner

van droom naar realiteit

Ben jij flexibel?

Het is geweldig als je een split kan doen maar met betrekking tot strategisch denken hebben we het eerder over het hebben van een flexibele ingesteldheid.

Een vooroordeel over strategische denkers is dat ze stijf en koppig zijn over hun gedachte-proces. Dat is niet het geval wanneer je een succesvolle strategische denker bent, vooral wanneer het op doelen plannen aankomt. Je moet je een plan inbeelden, beginnen met uitvoeren en vervolgens in staat zijn om de rem in te duwen zodat je de richting kan aanpassen naar succes.

Houd je tijdlijn in het oog en je zal in staat zijn de momenten op te merken wanneer het nodig is om strategisch te denken over hoe je de richting kan veranderen en een positief eindresultaat kan behalen.

Wanneer je aan strategisch denken doet elimineer je de paniek die kan opkomen eens je beseft dat je doelen niet vooruit geraken.

Strategisch denken betekent dat je ervoor gaat met je hele brein in plaats van enkel de linkerkant die enkel voor de logica dient. Als je geen strategische denker bent zal je merken dat je enkele oefeningen moet doen om te leren hoe je je hele brein inschakelt. En in dit artikel behandelen we dit later nog.

Denken met je gehele brein laat je toe om een probleem onder de microscoop te leggen en het te onderzoeken met kritisch en analytisch denken.

planner strategisch denkenTerwijl je je lijsten opstelt en je doelen plant zal je strategisch denken gebruiken om een tijdlijn op te maken. Dit helpt om je doelen op te delen in kleinere stappen en bronnen te ontdekken om je met deze stappen te helpen.

Je hebt misschien het vooringenomen idee dat strategische denkers workaholics zijn, maar dit is niet zo. De beste strategische denkers nemen pauzes doorheen hun dag en nemen soms 15-20 minuten durende powernaps om hun lichaam en geest terug op te laden. Ze vliegen niet halsoverkop in hun dagelijkse taken maar nemen de tijd om te plannen en aan te passen.

Om echt een strategische denker te worden moet je leren om nieuwe manieren van denken te gebruiken. Wees altijd een student die welwillend en enthousiast is om nieuwe dingen bij te leren op het levenspad.

Strategische denkers leren niet enkel nieuwe dingen maar ze leren ook om de elementen die hun niet vooruit helpen te schrappen en te vervangen door betere opties.

Ben je klaar om te leren hoe je een strategische denker kan worden en je 90 dagen doelen te behalen? Hier is een lijst van spelletjes/apps die erg populair zijn en je zeker zullen helpen om je brein te trainen.

  • Rosetta Stone produceert enkele van de beste “How to speak ____ languages”. Het heeft de industrie een evolutie doen doorgaan. Wist je dat ze een breinspelletje hadden? Het heet Fit Brain en wanneer je op de website kijkt zal je zien dat de spelletjes ontwikkeld werden door neurowetenschappers en spelletjesexperts. Voor onze doeleinden zou het idee dat de neurowetenschappers een rol speelden in het ontwikkelen van meer dan 60 spelletjes je enthousiast moeten doen worden. Een andere bonus is het feit dat de spelletjes snel zijn. Je hoeft dagelijks geen uur te besteden aan het trainen van je brein, kies gewoon een comfortabele spelletjes duur en train je breincellen.
  • Er is een site die heet “Best Tycoon Games: Own the World”. Ze hebben 20 spelletjes die je zullen toelaten om je strategisch denken te oefenen en verbeteren.
  • ArchimedesLaboratory.org is gevuld met activiteiten die je kan gebruiken om je creativiteit te en kritisch denkvermogen te verbeteren.
  • Laten we tot slot kijken naar een spelletje dat je graag zal spelen en waarvan velen hebben gezegd dat het hen delen van hun brein liet gebruiken waarvan ze niet eens wisten dat het bestond. ‘Braid’ is een puzzelspel waar werelden zich anders gedragen en jij moet een nog niet ontdekte wereld leren beheersen.

Strategisch denken is iets dat we allemaal zouden moeten ontwikkelen. Het is extreem handig voor elk aspect van ons leven, niet enkel voor het plannen en uitvoeren van 90 dagen doelen.

Wil je aan de slag met jouw persoonlijke 90 dagen actie plan? Dan is onze “90 Dagen Actie Planner” jouw perfecte compagnon!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: