Hoe je door 2 verrassend simpele acties uit je dip geraakt

uitstelgedrag - planner

Geef het gewoon toe.

We hebben allemaal wel eens een dipje of een moeilijk moment.

In de post van gisteren hebben we het gehad over het boosten van je zelfvertrouwen in moeilijke tijden. Ik heb je enkele tips gegeven en ik sta ook volledig achter deze krachtige manieren om je snel beter te laten voelen over jezelf.

Ik heb een tip weggelaten omdat ik van mening ben dat deze extra aandacht verdient. Het is niet ongebruikelijk wanneer we omgaan met levensveranderingen of trauma dat we gewoon thuis zitten en nergens heen kunnen.

Tijdens deze periodes kan het enorm verleidelijk zijn om hele dagen in onze pyjama of jogging te zitten zonder te douchen of voor onszelf te zorgen.

Hetzelfde kan gezegd worden voor mensen die wel uit huis dienen te gaan om te werken of voor andere verplichtingen. Deze gewoonte voedt een negatieve cyclus van depressie en gevoelens van onwaardigheid.

Ik neem vandaag graag de tijd om te bespreken hoe voordelig het kan zijn voor je gemoedstoestand om elke dag opnieuw te douchen en je aan te kleden.

Voor jezelf zorgen verhoogt je zelfvertrouwen

Ik heb dit eerder aangehaald maar het is de meest logische reden om jezelf op te maken en daarom haal ik het terug naar boven.

Je zal je meer zelfzeker voelen wanneer je kleren aanhebt waar je je comfortabel in voelt en wanneer je de tijd neemt om een zelfverzorgingsroutine te doen waar je van geniet.

Ik zeg niet dat je de laatste mode moet dragen of een enorme laag makeup moet aanbrengen. Ik moedig je wel aan om je aan te kleden met iets waar je jezelf presentabel in voelt.

Voor velen onder ons is dat geen pyjama of joggingbroek. Je zal meer energie en geloof in jezelf hebben wanneer je deze kleine dingen doet, dat geloof ik echt.

Je krijgt meer gedaan wanneer je je zelfzekerder voelt

Eens je je meer zelfzeker voelt is het makkelijker om productief te zijn.

Slechts de kleine handeling van te douchen en je aan te kleden kan je aanmoedigen om meer kleine handelingen af te werken.

Misschien heb je terug de energie om dat ene telefoontje te doen waar je al zolang tegen opziet. Misschien geef je je CV een nieuwe look na meer dan twee weken uitstel.

Verbeter je gemoedstoestand door tijd te investeren in je uiterlijk

simpele actiesTerwijl je meer en meer gedaan krijgt zal je je gelukkiger voelen, op z’n minst zal je een beter algehele gemoedstoestand hebben.

De sloomheid die komt met depressie of verdriet kan enorm moeilijk te overwinnen lijken. De tijd nemen om te investeren in je fysieke uiterlijk kan soms net datgene zijn dat je uit de betovering van de wanhoop trekt. Het is hoe dan ook het proberen waard.

Verzorg jezelf om je energieker te voelen

Het gaat allemaal terug naar het concept van zelfzorg waar we het eerder over gehad hebben.

De tijd en moeite nemen om te investeren in je welzijn kan ver gaan in het verbeteren van vele aspecten van je leven.

Jezelf een beetje opfrissen om de dag te trotseren is ook een vorm van zelfzorg.

Je zal je haast altijd meer energiek en optimistisch voelen wanneer je dit doet.

Conclusie

Ik weet dat het te gemakkelijk lijkt om effectief te kunnen werken maar het nemen van een douche en je aankleden is een krachtige stap om uit je dipje te geraken.

Het is op z’n minst het proberen waard.

Je zal versteld staan van hoe goed het werkt.

>