Hoe je de dingen helder krijgt – zet alles op een rijtje

op een rijtje

Je kent het wel…

Rondlopen als een kip zonder kop, niet weten welke kant je op wilt…

We vallen er allemaal wel aan ten prooi, ik ook ;-).

Helderheid krijgen in alle aspecten van je leven is erg belangrijk. Sommigen gaan ervan uit dat even neerzitten en beginnen aan een lijst met doelen hun opheldering zal geven over wat ze willen.

Zo simpel is het echter niet. Eerst en vooral moet je inzien dat jij alleen verantwoordelijk bent voor helderheid in je leven, en dat je partner, vrienden of collega’s dit niet aan jou kunnen geven.

Er zijn een heleboel manieren waarop je niet enkel je helderheid maar ook je algehele mentale en fysieke gezondheid kan veranderen.

  1. Kijk eens goed om je heen. Zijn de mensen waar je mee omgaat helder van gedachten of heb je jezelf omringd met ‘ruimtevaarders’ die zweven doorheen hun leven zonder richtingsgevoel?Als je ruimtevaarders in je leven hebt, laat hen dan gaan en vind mensen die meer met hun voeten op de grond leven. Helaas is het ook mogelijk dat je partner tot deze categorie behoort.Wanneer je tot dit besef komt is het tijd om aan je relatie te werken omdat jullie allebei toegewijd moeten zijn aan het bereiken van bepaalde dingen in jullie leven. Terwijl jij streeft naar succes mag je je niet onderuit laten halen door je partner.
  2. Als je single bent is het niet zo moeilijk om je leven te bekijken en te beslissen wat je moet laten vallen. Wanneer je een partner hebt zal het een grotere uitdaging zijn.Draai je hoofd niet weg, je moet vooruitgaan. De TV-series die je kijkt kunnen je helderheid verhinderen. Reality shows spelen zich zelden echt af in de realiteit.Als je echt televisie wilt kijken, kies dan voor een geschiedeniskanaal en andere zenders die je gedachten stimuleren en je aan het denken zetten. Hetzelfde geldt voor de muziek die je luistert en de boeken die je leest.

    Af en toe een thriller is goed maar alleen thrillers, paranormale romantiek en biografieën van beroemde personen lezen, zal je uiteindelijk op lange termijn meer pijn doen. Kies enkele non-fictie boeken die je zullen helpen om helderheid, doelen en zelfontwikkeling te bekomen.

  3. Wanneer je leerrijke televisie kijkt zorg er dan voor dat je ook gezonde snacks eet. Drink water, eet fruit of noten. Je algeheel dieet heeft een grote invloed op het bereiken van helderheid.Wanneer je vol cafeïne zit door het drinken van frisdrank of koffie zal je hart niet enkel sneller kloppen maar je gedachten zullen ook verstrooid geraken.

Visualisatie en helderheid gaan hand in hand.

Wanneer je de tijd neemt het leven dat je wenst te visualiseren zal alles scherper worden. Wanneer je spieren wilt trainen is de beste manier om dit te doen gewichten heffen, ze even vasthouden en dan rustig terug loslaten.

Het vasthouden zal je lichaam doen vibreren. Je zal de energie voelen en door rustig terug los te laten werken je spieren veel harder.

Je kan hetzelfde principe gebruiken voor het verkrijgen van helderheid.

Neem elke dag de tijd om rustig te zitten en begin alles in je leven te visualiseren zoals je het wilt hebben op dat moment. Voel het echt doorheen je hele lichaam. Terwijl je dit elke dag doet bouw je de spier van de helderheid.

Je helderheid zal elke dag sterker en sterker worden en je 90 dagen doelen zullen erg duidelijk en haalbaar voor je zijn.

Je hebt nu een goed begrip van wat helderheid is.

Het is essentieel dat je actie onderneemt over wat je net gelezen hebt en dat je het idee van helderheid verkrijgen niet wegstopt ergens in je achterhoofd.

Onthoud dat helderheid jou en jouw keuzes omvat.

Wanneer je anderen toelaat je doelen te kiezen en gewoon doet als een plastieken fles die rondzwemt in de zee, wie weet waar je dan terecht zal komen. Handel vandaag.

>