Hoe gewoontes en routines je kunnen helpen bij het volhouden van je voornemens

gewoontes en routines

Wilskracht op zich brengt je maar tot een bepaald punt.

Wanneer dit vervaagt kunnen gewoontes en routines je helpen de veranderingen die je maakt vol te houden. Dit is waarom het zo belangrijk is om je ingesteldheid te veranderen op vlak van voornemens.

In de plaats van het te zien als een grote verandering kan het je helpen om het te zien als het aanpassen en toevoegen van nieuwe gewoontes in je routine.

Eens dat iets een gewoonte wordt is het veel makkelijker om het te blijven doen. Herhaling zorgt voor echte verandering. Laten we kijken hoe gewoontes en routines je helpen bij het volhouden van je voornemens.

Maak het automatisch

Het grootste voordeel van het concentreren op het maken van gewoontes in de plaats van enkel een voornemen te stellen is dat gewoontes na een tijdje een automatisme worden als je ze vaak genoeg uitvoert.

Als je een plan maakt en een strategisch doel stelt om iets toe te voegen aan je leven zoals drie keer naar de fitness te gaan per week zal het hoogstwaarschijnlijk snel iets worden waar je niet meer over na hoeft te denken.

Je lichaam zal verlangen naar je workout en je zal het missen wanneer je een geplande fitnesssessie overslaat.

Verbeter het nemen van beslissingen

Wanneer je begint met het toevoegen van gewoontes en routines op de weg naar je doel maak je het een stuk gemakkelijker voor je hersenen.

Je moet geen stress hebben over het nemen van beslissingen want je weet al wat je van plan bent te doen. Toch voor het grootste deel.

Gewoontes volgen elke keer normaliter een bepaald patroon. Het werkt bevorderend om hier op te kunnen steunen. En te weten dat je je niet in allerlei bochten moet wringen om de beslissing die recht voor je ligt te kunnen maken.

Verhoogde trots

Eens de kleine veranderingen die je in je maakt routine worden zal je ze gemakkelijker beginnen te voltooien. Voor deze dingen een gewoonte werden leken ze waarschijnlijk intimiderend of ver buiten bereik.

Nu je ze volbrengt op regelmatige basis zal je je zeker erg trots op jezelf voelen. Dit gevoel van volbrenging en trots zal je helpen om verder te gaan naar het volgende doel.

Verkrijg wilskracht

Wilskracht is het concept dat je toestaat de verleiding te weerstaan en je voornemens vol te houden. Zelfs wanneer het erg moeilijk wordt.

Eens je kleine veranderingen in gewoontes omzet zal je opmerken dat je minder tegenwind zal voelen om deze dingen effectief te doen.

Wanneer je in aanraking komt met verleidingen als een verjaardagstaart op kantoor zal het makkelijker worden te weigeren omdat je gewend bent minder suiker te eten.

Wilskracht op zich is niet voldoende om verleidingen te weerstaan. Gecombineerd met nieuwe kleine gewoontes zal je wilskracht zeker en vast verhoogd worden.

journalingEen ideaal hulpmiddel om je gewoontes en routines op te bouwen is een planner/journal. Het transformatiejournal is speciaal ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen.

Dit zijn enkele van de manieren waarop gewoontes en routines je helpen bij het boosten van de kans dat je voornemen succesvol zal zijn.

Hopelijk zie je nu in de voordelen in van het toevoegen van strategische, kleine veranderingen in je leven zodat deze een automatisme worden. Elke kleine stap leidt tot een grote transformatie.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: