Het wordt gemakkelijker – hoe je verandering gewoon geraakt

van droom naar realiteit

Grote levensveranderingen, ook de goede, kunnen beangstigend zijn. Dat is het onbekende altijd.

We geraken in een routine en vallen binnen onze comfortzone. Velen onder ons blijven daar graag zitten maar overgang is een onvermijdelijk deel van het leven ongeacht de stappen die je neemt om dit te beperken.

Daarom is het logisch om deze onvermijdelijkheid te bespreken en enkele dingen die ik heb geleerd over het aanpakken van nieuwe dingen met je te delen.

Blijf lezen om meer te ontdekken over het omgaan met en het gewoon worden van verandering.

Verandering zorgt ervoor dat je kunt groeien

Ondanks de vermoeidheid die het met zich mee kan brengen zorgt verandering bijna altijd voor persoonlijke groei.

Je verdient nieuwe omgangsmethodes, leert meer over persoonlijke eigenschappen waarvan je niet wist dat je ze had en ontdekt levenslessen die je goed van pas zullen komen in de toekomst.

Ik weet dat de omstandigheden rondom deze groei soms zwaar kunnen zijn en ik probeer hier ook niet licht over te gaan.

Weet gewoon dat het mogelijk is om bij te leren en dat je positieve verandering kan ervaren tijdens moeilijke periodes.

Het wordt ook weer beter

het wordt gemakkelijkerZware tijden lijken altijd het ergst op het moment zelf, terwijl je ze beleeft. Het kan onmogelijk lijken om een toekomst te zien waarin het probleem weggeruimd is.

Wat kan helpen is om te denken aan de tijden waarop je moeilijkheden hebt overwonnen en verandering goed hebt aangepakt.

Herinner de gevoelens die je toen had, hoe je ermee omging tijdens strubbelingen en hoe je je voelde toen de verandering stilaan vervaagde en routine begon te worden. Dat is het net.

Een levensovergang of verstoring is slechts nieuw voor een bepaalde periode, nadien maakt het deel uit van je dagelijkse realiteit. Je past je aan om dit nieuwe ding in je leven te puzzelen.

Je leert nieuwe activiteiten en het nieuwe vervaagt al snel. De kneepjes leren van een nieuwe job is iets wat misschien bij je opkomt.

We hebben allemaal moeten omgaan met de onvertrouwde voorwaarden, activiteiten en routines van een nieuwe klus. Uiteindelijk leren we ze en geraken we ermee vertrouwd. Het wordt beter.

Hoe ga je ermee om

In de tussentijd zijn er ook manieren om ermee om te kunnen gaan. De manier waarop je kijkt en denkt over je situatie heeft een grote impact op hoe je je erbij voelt.

Probeer deze overgangsperiode te zien als iets wat enthousiasme opwekt of een mogelijkheid voor groei.

Wanneer je het bekijkt als een uitdaging die je moet overwinnen lijkt het misschien meer op een spel of puzzel. Wees ook lief voor jezelf.

Je hoeft niet alles in een keer te leren. Aanpassen aan verandering vergt tijd. Laat jezelf toe je emoties te voelen en veroordeel jezelf hier niet voor.

Het is oke om je gefrustreerd, bang, verdrietig, eenzaam of zelfs boos te voelen. Aarzel ook niet om hulp te vragen wanneer nodig. Je hoeft geen superheld te zijn.

Laat je vrienden of geliefden toe om tussen te komen en een deel van de last van je schouders te nemen. Zelfs het hebben van een luisterend oor kan een heleboel stress wegnemen.

Als professionele hulp nodig is, probeer dit dan ook te zoeken. Je zal je zoveel beter voelen wanneer je dit doet.

Conclusie

Verandering is zeker beangstigend maar het is niet sterker dan jezelf. Door overgangsperiodes geraken kan je op een positieve manier doen veranderen en de dingen worden haast altijd beter. Ik hoop dat deze tips je zullen helpen wanneer je oog in oog staat met een nieuwe fase in je leven.

Hoe nu verder?

Wil jij jouw uitdagingen en obstakels aanpakken? Schrijf je dan in voor onze cursus Obstakels Overwinnen. In 20 lessen helpen we jou elk obstakel in je leven overwinnen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: